ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός τώρα - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Καιρός τώρα - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Καιρός να κρατήσετε ξανά ομπρέλες. Ο καιρός από το μεσημέρι της Δευτέρας (15/05/2017) θα παρουσιάσει επιδείνωση – Πού και πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Φθινόπωρο θα είναι το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα. Ήδη από σήμερα, Δευτέρα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση.

Μάλιστα, για επιδείνωση του καιρού προειδοποίησε και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως αναμένονται ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά, για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά ο καιρός γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Τρίτη (16/05) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Τετάρτη (17/05) ο καιρός αναμένεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Πέμπτη (18/05) στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (19/05) αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (20/07) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.