ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός για ομπρέλες: Πού θα βρέξει την Πρωτομαγιά – Έρχονται ισχυρά φαινόμενα

Καιρός για ομπρέλες: Πού θα βρέξει την Πρωτομαγιά – Έρχονται ισχυρά φαινόμενα

Καιρός – Ξεχάστε για λίγο τα μπάνια όσοι τολμηροί κάνατε την πρώτη βουτιά – Ο καιρός αλλάζει και φέρνει βροχές, καταιγίδες, σκόνη από την Αφρική και ισχυρούς ανέμους – Σε ποιες περιοχές τις επόμενες ημέρες τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά, σύμφωνα με την ΕΜΥ - Τι καιρό θα έχει την Πρωτομαγιά.

Με καλό καιρό φαίνεται πως θα γιορτάσουν την Πρωτομαγιά όσοι έχουν εγκαταλείψει τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Ωστόσο, από την Τετάρτη αναμένεται αλλαγή του σκηνικού.

Αναλυτικά ο καιρός την Πρωτομαγιά

Στην Αττική προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις και πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Χαλάει ο καιρός από την Τετάρτη

Την Τετάρτη (02/05) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (03/05) στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά και βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Παρασκευή (04/05) στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα παροδικών βροχών, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου το μεσημέρι και το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει σήμερα (30/04) το έπαθλο επικοινωνίας;

«Κλείδωσαν» οι εκλογές: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα στηθούν κάλπες

Σχετικές ειδήσεις