ΚΑΙΡΟΣ

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Καταιγίδες, ζέστη, μποφόρ και χαλάζι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα – Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Τετάρτη (25/7), σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας οι οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα, Σάββατο 28 Ιουλίου

  • Πιθανόν κυρίως τις μεσημβρινές και τις πρώτες απογευματινές ώρες η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και πρόσκαιρα το απόγευμα η ανατολική Στερεά.

Την Κυριακή. 29 Ιουλίου

  • Κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Στερεά και η Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιουλίου

  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν τα ηπειρωτικά και κυρίως η Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Ο καιρός σήμερα

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναπτύσσονται σήμερα Σάββατο (28/7), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ , κυρίως στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στα βόρεια της χώρας, οι οποίες πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πρόσκαιρα το απόγευμα στην ανατολική Στερεά.

Τοπικά περιορισμένη είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 5 και σταδιακά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Χαλκιδική με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 20 και 31 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του βόρειου Αιγαίου όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή, 29 Ιουλίου

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.