ΚΑΙΡΟΣ

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική: Χαλάζι και ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν την Αθήνα

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική: Χαλάζι και ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν την Αθήνα

Κακοκαιρία: Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία «Φοίβος» που χτυπά τις τελευταίες ώρες και την Αττική, όπου σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης (23/01) ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώνονται στην Αθήνα.

Από τις 11 το βράδυ ισχυρή χαλαζόπτωση σαρώνει τον Πειραιά με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί οχημάτων να αντιμετωπίζουν προβλήματα ορατότητας.

Μάλιστα, ήδη αρκετοί δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Σύμφωνα με το meteo.gr τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξεκίνησε να χιονίζει στην Πάρνηθα.

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τον «Φοίβο»

Με άγριες διαθέσεις έφτασε το βαρομετρικό χαμηλό «Φοίβος» καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώνονται από το πρωί της Τετάρτης έντονα καιρικά φαινόμενα

Το νησί της Ζακύνθου ήταν από τις πρώτες περιοχές της χώρας που «χτυπήθηκε» από τα καιρικά φαινόμενα. Αν και η καταιγίδα που σημειώθηκε ήταν μικρής διάρκειας, οι κάτοικοι είδαν τους δρόμους να καλύπτονται από το πυκνό χαλάζι.

Με σφοδρή χαλαζόπτωση ξύπνησαν και οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, όπου το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο.

Ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας δεν γλίτωσε από το πέρασμα του «Φοίβου» καθώς το πρωί της Τετάρτης εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα. Σύντομα, ωστόσο, οι σταγόνες βροχής μετατράπηκαν σε χαλάζι, με το φαινόμενο να διαρκεί για αρκετή ώρα και να «μεταμορφώνει» τους δρόμους της περιοχής.

Το βαρομετρικό χαμηλό «χτύπησε» και την πόλη του Πύργου, όπου σημειώνονταν από το πρωί ισχυρές βροχές αλλά και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται:

Σήμερα, Τετάρτη (23/01) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, σταδιακά τη δυτική Πελοπόννησο, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη (24/01) τις πρωινές ώρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή (25/01) αρχικά τη δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις