ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα από αύριο Τρίτη (05/02), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις

 

Σημαντική μεταβολή του καιρού από τα νοτιοδυτικά προβλέπεται την Τρίτη (05/02) μετά το μεσημέρι με κύρια χαρακτηριστικά:

α. τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Τρίτη (05/02)

Από τις απογευματινές ώρες τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (05/02) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (06/02).

Τετάρτη (06/02)

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιέρια, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Πέμπτη (07/02)

Κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

β. τους πολύ θυελλώδεις άνεμους ανατολικών διευθύνσεων, που η ένταση τους την τρίτη (05-02-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019).

γ. τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές:

  • την Τρίτη (05/02) τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.
  • την Τετάρτη (06/02) στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη – Αποκάλυψη - «βόμβα» Ταουξή στο Newsbomb.gr

Επιστολή Τσίπρα σε Βούτση: Μην αλλάξεις το παραμικρό από τον Κανονισμό της Βουλής

Σχετικές ειδήσεις