ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες στη χώρα - Πού έπεσε το θερμόμετρο κάτω από το μηδέν

Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες στη χώρα - Πού έπεσε το θερμόμετρο κάτω από το μηδέν
EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Μπορεί η κακοκαιρία να υποχωρεί σταδιακά σήμερα Τετάρτη (13/03), όμως σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν πολύ χαμηλές.

Στα ορεινά της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν.

Δείτε πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη gallery που ακολουθεί:

Όσον αφορά το υπόλοιπο της Τετάρτης, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα θα φαινόμενα τα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια ηπειρωτικά και μικρή πτώση στην υπόλοιπη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι, που τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έφθαναν κατά τόπους τα 9 μποφόρ, θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ.

Θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν την Τρίτη και, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρότερες ριπές έως χθες το βράδυ, είχαν καταγραφεί στην παξιμάδα Καρύστου (121 χλμ/ώρα), στην Απείρανθο Νάξου (116 χλμ/ώρα), στην Πορταριά Πηλίου (106 χλμ/ώρα), στο Βόλο (97 χλμ/ώρα), και στη Σαμοθράκη (106 χμ/ώρα).

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων - Πού ισχύει απαγορευτικό

Κλειστές είναι οι γραμμές:

Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Κανονικά πραγματοποιούνται στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια των φέρι μποτ. Δεν πραγματοποιούνται στη γραμμή τα δρομολόγια των μικρών πλοίων.

Aπό το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού και από τον Τάσο Αρνιακό:

Η πρόγνωση για αύριο Πέμπτη (14/03)

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και απο το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι στο Ιόνιο το απόγευμα σε 7 μποφόρ. Στα ανατολικά απο βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Διαβάστε επίσης:

Αθώο ομόφωνα το 21χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Απίστευτο! Παραιτήθηκε on air από την ΕΡΤ ο Αρβανίτης - Δείτε το βίντεο