ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, ανέμους και χαλάζι το Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, ανέμους και χαλάζι το Σαββατοκύριακο
EUROKINISSI

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί για την κακοκαιρία που έρχεται από το Σάββατο - Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το μεσημέρι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τις μεσημβρινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται:

Α. Το Σάββατο (04-05-2019) από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο.

Β. Την Κυριακή (05-05-2019) κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη.

2. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι (7-8 μποφόρ) προβλέπονται:
στο Ιόνιο από το απόγευμα του Σαββάτου (04-05-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05-05-2019).

Την Κυριακή στο Αιγαίο, όπου πιθανώς στα ανατολικά να φθάσουν τα 9
μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Αναλυτικά η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες

Σάββατο 04-05-2019

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Κυριακή 05-05-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 06-05-2019

Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα δυτικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κλείδωσε» - Πότε θα δοθεί - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Χαμός στο Deal: «Πάγωσαν» όλοι στο πλατό - Άφωνοι Φερεντίνος και τραπεζίτης (pics)