ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός LIVE: Σκέπασε τη χώρα ο «Αντίνοος» - Δείτε την πορεία του τις επόμενες ώρες (pics+vid)

Καιρός LIVE: Σκέπασε τη χώρα ο «Αντίνοος» - Δείτε την πορεία του τις επόμενες ώρες (pics+vid)
NASA/NOAA/GSFC/EOSDIS Suomi-NPP VIIRS, NHC/JTWC

Καιρός τώρα: Βροχές και καταιγίδες έφερε ο «Αντίνοος» στο Ιόνιο και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας την Τρίτη (16/7).

Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 20:00.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι) που αναμένεται έως και το βράδυ της Τετάρτης (17/7).

Όπως φαίνεται, βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλα τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης. Έως το πρωί της Τετάρτης (17/7) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Τετάρτη (17-07-2019) θα επηρεαστούν, το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη (17-07-2019).

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.