Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Παρασκευή, 19 Απριλίου
19
1bf
Ταχ. Ανέμου
46%
Υγρασία
06:43
Ανατολή
20:04
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Χωρισμένη στα δύο η Ελλάδα - Τι θα συμβεί το επόμενο 48ωρο (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Καιρός: Για ραγδαία αλλαγή του καιρού τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους προειδοποιεί ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου

Στα... δύο θα χωριστεί η Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα, αφού ο καιρός θα κάνει τα... δικά του παιχνίδια, με βροχές και θυελλώδεις ανέμους στα νότια και ζέστη στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

«Έως και 10 βαθμούς πιο... ζεστή η βόρεια Ελλαδα σε σύγκριση με την Κρήτη το επόμενο 48ωρο», αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Η επικείμενη αλλαγή του καιρού δεν αφορά σε καμία περίπτωση στην Δυτική και βόρεια Ελλάδα όπου η θερμοκρασία και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 17 ή ακόμα και τους 18 βαθμούς τοπικά! Αντίθετα σχετικό κρύο για την εποχή θα κάνει στα νότια και κυρίως στην Κρήτη», υπογραμμίζει.

Και προσθέτει: «Κυρίως στην Κρήτη θα έχουμε αρκετό έως πολύ νερό μέχρι και την Πέμπτη (01/04) ενώ θα μεταφερθούν και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική βαλκανική και θα έχουμε και χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα».

Την Παρασκεύη (02/04) αναμένεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ωστόσο, το μεσημέρι δεν αποκλείεται κυρίως στα βόρεια και ορεινά να σημειωθούν κάποιες μπόρες και γενικά μικρής διάρκειας φαινόμενα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με την πρόγνωση να αναφέρει ότι έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά:

1. Στις Κυκλάδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).

2. Στην Κρήτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

3. Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανησυχία μετά το θάνατο 63χρονης στο Ίλιον –Ξεψύχησε 30 λεπτά μετά τον εμβολιασμό