Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Τετάρτη, 24 Απριλίου
21
3bf
Ταχ. Ανέμου
64%
Υγρασία
06:36
Ανατολή
20:09
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Κακοκαιρία με διάρκεια και ραγδαιότητα - Πού θα «χτυπήσει»

Newsbomb

Καιρός: Με ήπιες καιρικές συνθήκες και αρκετή ψύχρα ξεκίνησε η μέρα σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ωστόσο σιγά σιγά ο καιρός θα αρχίσει να μας τα χαλάει από τα βορειοδυτικά και τις επόμενες ώρες θα έχουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Στην υπόλοιπη χώρα δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο. Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα της βορειοδυτικής χώρας θα εξαπλωθούν και σε άλλες περιοχές του δυτικού κορμού.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος η κακοκαιρία θα έχει δύο χαρακτηριστικά που είναι η διάρκεια καθώς τα προγνωστικά δεδομένα δεν την θέλουν να υποχωρεί πριν τα μέσα της νέας εβδομάδας και η ένταση των φαινομένων που θα έχουν «ραγδαιότητα». Δηλαδή, μεγάλος όγκος νερού θα πέφτει σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πλημμυρών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη η χώρα μας θα βρεθεί ανάμεσα σε δύο ατμοσφαιρικά βουνά. Από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης υψώνεται ένα θερμό ατμοσφαιρικό βουνό, ενώ προς τα βορειοανατολικά υψώνεται αντίστοιχα ένα ψυχρό ατμοσφαιρικό βουνό.

Αυτή η κακοκαιρία που ξεκίνησε το ταξίδι της από την βορειοδυτική Ευρώπη και θα φτάσει και στην χώρα μας, θα εγκλωβιστεί στα δύο ατμοσφαιρικά βουνά με αποτέλεσμα να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες γύρω από τον εαυτό της και μάλιστα καθώς θα τροφοδοτείται με ψυχρό αέρα από το ψυχρό βουνό ολοένα και θα ενισχύεται με αποτέλεσμα να έχουμε μία κακοκαιρία διαρκείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες διαρκείας - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Δίκη βιτριόλι: Η ένταση στην αίθουσα, η εμφάνιση του Νώντα και το αίτημα για κλήτευση νέων μαρτύρων

Μενεγάκη: Αυτό της ζητάει ο Μάκης εδώ και χρόνια και εκείνη αρνείται «Τον λατρεύω αλλά δεν μπορώ»