ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη βιτριόλι: Η ένταση στην αίθουσα, η εμφάνιση του Νώντα και το αίτημα για κλήτευση νέων μαρτύρων

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τον δικηγόρο της
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τον δικηγόρο της
Intimenews/Δημήτρης Περιστέρης

Δίκη για βιτριόλι: Όλα όσα έγιναν στην τρίτη συνεδρίαση του ΜΟΔ

Με ένταση και πολλές αποκαλύψεις για τις κινήσεις της Έφης Κακαράντζουλα πριν αλλά και μετά την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ολοκληρώθηκε η τρίτη συνεδρίαση για την πολύκροτη δίκη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων της υπόθεσης, ενώ δεν αποκλείεται η διαδικασία να προχωρήσει και στην απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Πολιτική Αγωγή επανέφερε το αίτημα για την κλήτευση των δύο μαρτύρων, ενός 36χρονου άντρα και μίας γυναίκας, που δέχθηκαν μετά την επίθεση κλήσεις από την κατηγορουμένη. Ο εισαγγελέας είπε πως επιφυλάσσεται να υποβάλει πρόταση επί του αιτήματος με σκεπτικό πως αν τίθεται ζήτημα συμμέτοχων, αυτό, όπως είπε, δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης και αν προκύψει τότε το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει στην Εισαγγελία τα πρακτικά για να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης για συνέργεια. «Η εξέταση ενός τέτοιου προσώπου ως μάρτυρα, δημιουργεί κίνδυνο ακυρότητας και για τον λόγο αυτό επιφυλάσσομαι», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης εξετάστηκαν περισσότεροι από δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας Παλιοσπύρου αλλά και ο 40χρονος άνδρας που προκάλεσε τη ζήλια της Έφης. Κατά την εξέταση του Ν.Ο οι τόνοι ανέβηκαν καθώς οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις ερωτικές του επαφές με την κατηγορούμενη.

Δίκη για βιτριόλι: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν συνάδελφοι της Ιωάννας αλλά και ένας γείτονάς της, ο οποίος αναγνώρισε την κατηγορουμένη ως την γυναίκα που βρισκόταν συχνά πριν την επίθεση στην γειτονιά τους. Κατάθεση έδωσε, επίσης, και μία συνάδελφος της 37χρονης, η οποία είπε πως την ημέρα της επίθεσης, 20 Μαίου 2020, η κατηγορουμένη δεν πήγε στη δουλειά της καθώς είχε ζητήσει άδεια επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της Έφης Κακαράντζουλα μια ημέρα πριν την επίθεση αλλά και τις ημέρες μετά περιέγραψε μια συνάδελφός της.

«Στις 19/5/2020 καθυστέρησε να έρθει στην εργασία, κανονικά δουλεύαμε 9-5, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε αλλά καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο, ήρθε να ξεκινήσει αμέσως γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική, έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα δεν ήρθε στο γραφείο, είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη», ανέφερε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της 36χρονης μια ημέρα μετά την επίθεση. «Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση. Στα διαλείμματα εγώ κατέβαινα κάτω στην είσοδο επειδή καπνίζω και όταν επέστρεφα, ξεκινούσα κατευθείαν δουλειά.

  • Πρ: Ήταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;
  • Μαρτ: Στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει, στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Νώντα, δεν θυμάμαι επίθετο.
  • Εισαγγ: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;
  • Μαρτ: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.
  • Πολ. Αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό;
  • Μαρτ.: Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο
  • Πολ. Αγ.: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;
  • Μαρτ: Δεν έδειξε κάτι εκείνη τη μέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη.

Στο δικαστήριο περιέγραψε ένας γείτονας της Ιωάννας, περιστατικό παρακολούθησης της γειτονιάς από μια γυναίκα. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε όπως είπε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

«Ο γιος μου στις 22 Ιανουαρίου, είδε το βράδυ ένα άτομο κρυμμένο σε μια πρασιά στην πολυκατοικία μας και δίπλα στην πολυκατοικία της Ιωάννας. Το παιδί μου το είπε έντρομο. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα άτομο στη πρασιά με σκούφο. Ρώτησα: "θέλετε κάτι;" και έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το διασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξίαρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στη πολυκατοικία. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο πρόσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας. Μετά από δυο ημέρες ξανά είδα το ίδιο πράγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: "Δεν θα σου δώσω αναφορά". Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και άρχισε να φεύγει» ανέφερε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι «την παρακολουθούσαν όλοι οι γείτονες γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Εκείνη ερχόνταν απόγευμα μετά τις 7».

Συγκλονιστική ήταν κατάθεση κι ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε την Ιωάννα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.

«Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πάω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας», είπε συγκλονίζοντας τη δικαστική αίθουσα ο μάρτυρας.

Δίκη για βιτριόλι: Τι είπε στην κατάθεσή του ο 40χρονος

Για μια χαλαρή, φιλική σχέση με την 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο 40χρονος, που φέρεται ως το πρόσωπο για τα μάτια του οποίου προχώρησε η κατηγορούμενη στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. «Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Έφη και θεωρώ ότι ο ιδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα».

Ο 40χρονος ανέφερε ότι δε θυμάται τον εαυτό του να επανέρχεται στη συζήτηση. Σχετικά με την κατηγορούμενη, υποστήριξε ότι απάντησε στην Ιωαννα ότι εύχεται να είναι καλά.

40χρονος βιτριόλι
Ο 40χρονος κατά την αποχώρησή του από το δικαστήριο μιλούσε διαρκώς στο κινητό του τηλέφωνο.Newsbomb.gr / Ευδοκία Μύτιλη



Νωρίτερα, ο 40χρονος περιέγραψε τη σχέση του και με τις δυο γυναίκες. «Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτικά περιστασιακή. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά» ανέφερε ο 40χρονος, επιμένοντας ότι γνωρίστηκαν σε κοινή παρέα.

«Την Ιωαννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 4 χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αντάλλαξαν εντελώς τυπικά μηνύματα.

«Υπήρξε ένα αίτημα φιλιας από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη», ανέφερε ο μάρτυρας.

40χρονος βιτριόλι
Αρνήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την αποχώρησή του ο 40χρονος, μετά την κατάθεση που έδωσε.Newsbomb.gr / Ευδοκία Μύτιλη

Αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι το άκουσε πηγαίνοντας στη δουλειά του.

«Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με ένα συνάδελφο. Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρό μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες διαρκείας - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Μενεγάκη: Αυτό της ζητάει ο Μάκης εδώ και χρόνια και εκείνη αρνείται «Τον λατρεύω αλλά δεν μπορώ»

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από τη ΝΔ