Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Παρασκευή, 19 Απριλίου
20
3bf
Ταχ. Ανέμου
46%
Υγρασία
06:43
Ανατολή
20:04
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου: Ενδείξεις για νέα αλλαγή του καιρού τη Δευτέρα - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα από τον Σάκη Αρναούτογλου

Τη Δευτέρα (7/2) υπάρχουν ενδείξεις για μία νέα αλλαγή του καιρού κυρίως για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, όπως τονίζει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, μετά το μεσημέρι ίσως υπάρξουν κάποιες βροχές στα δυτικά και βόρεια και κάποιες μπόρες χιονιού στα βόρεια ορεινά.

Ο καιρός αύριο

Την Πέμπτη (3/2), τις πρωινές ώρες από την Ζάκυνθο μέχρι και την Κέρκυρα αλλά και από την Καλαμάτα μέχρι και την Ηγουμενίτσα ο καιρός θα είναι πολύ καλός από πλευράς φαινομένων. Κάποια λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, στη βόρεια Στερεά, στη Φθιώτιδα, στη Φωκίδα αλλά και στην Θεσσαλία στις περισσότερες περιοχές. Περισσότερα θα είναι στην ανατολική Μακεδονία, στην Ξάνθη αλλά και στον Έβρο χωρίς ωστόσο να αφήσουν κάποια φαινόμενα.

Στην Εύβοια και τα ανατολικά - νοτιοανατολικά τμήματα της Στερεάς μέχρι και τις Σποράδες σύννεφα θα δίνουν κάποιες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά τμήματα. Παράλληλα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη η μέρα θα ξεκινήσει με πάρα πολύ άστατο καιρό με μπόρες και καταιγίδες ενώ θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Μέχρι και το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί ο καιρός σχεδόν σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα ωστόσο ο βοριάς θα διατηρήσει κάποια σύννεφα στην Εύβοια που θα δίνουν κάποιες τοπικές βροχές και χιονόνερο.

Στην Αττική, σύννεφα θα δίνουν τοπικές βροχές μέχρι και το μεσημέρι ενώ προς το απόγευμα θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Μετά το μεσημέρι θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος από πλευράς φαινομένων ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν ιδιαίτερα αυξημένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Με ισχυρή καταιγίδα «ξύπνησε» η Αττική – Στα «λευκά» περιοχές της βόρειας Ελλάδας