Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Κυριακή, 5 Μαΐου
16
3bf
Ταχ. Ανέμου
73%
Υγρασία
06:23
Ανατολή
20:19
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου: Θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα - Πότε αναμένεται θερμή εισβολή (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα αναμένονται το επόμενο 48ωρο στη χώρα ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου την 25η Μαρτίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Όπως τονίζει, η θεοκρασία στην Αττική θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς.

Όμως το Σάββατο (26/3) θα εμφανιστεί βοριάς με ψυχρές αέριες μάζες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το Σάββατο να ψυχράνει αρκετά σε σχέση με την 25η Μαρτίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα (28/3), αναμένεται να είναι ζεστός για την εποχή ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Την ίδια ώρα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μετακινηθούν και ανατολικότερα. Την Τρίτη (29/3) τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ενώ κάποια σύννεφα θα παραμείνουν στα βορειοανατολικά.

Όπως υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, προς το τέλος του μήνα, αναμένεται θερμή εισβολή προς τα νότια νησιωτικά τμήματα μαζί με συννεφιά και σκόνη και υπάρχει το ενδεχόμενο στη βόρεια Κρήτη η μετάβαση να είναι απότομη από τον χειμώνα στο καλοκαίρι.