Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Τρίτη, 19 Μαρτίου
12
2bf
Ταχ. Ανέμου
86%
Υγρασία
06:29
Ανατολή
18:36
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου – Καλοκαίρι την Τετάρτη, κατακόρυφη πτώση την Πέμπτη

Κωνσταντίνος Σκορδούλης Κωνσταντίνος Σκορδούλης

Ο καιρός «τρελάθηκε» και μέσα σε μόλις μία μέρα, το θερμόμετρο θα πέσει μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου

Ασταθής με εκδηλώσεις καταιγίδων θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτης, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Το πρωί της Τρίτης θα έχουμε μόνο ηλιοφάνεια αλλά και ομίχλες στα δυτικά της χώρας, στην ανατολική Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός αλλάζει σε βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει και η ξαστεριά θα είναι σχεδόν παντού.

Οι θερμοκρασίες την Τετάρτη αναμένονται στους 31-32 βαθμούς και την Πέμπτη θα έχουμε πτώση, με το υδράργυρο να δείχνει από 21 έως 24 βαθμούς. Την Παρασκευή 22 βαθμούς έως 26 αλλά στα νησιά 17 βαθμούς.

Ο καιρός την Τρίτη (17/5)

Διατήρηση του άστατου καιρού. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα και οι χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και στα ορεινά της Κρήτη. Η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές ή όμβρους, σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 31, στην Ήπειρο από 10 έως 30, στη Θεσσαλία από 10 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.