Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Τρίτη, 16 Απριλίου
24
2bf
Ταχ. Ανέμου
50%
Υγρασία
06:47
Ανατολή
20:02
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες - Οι περιοχές με 39άρια

Newsbomb

Καιρός: Για σήμερα Πέμπτη η μέρα ξεκινά και θα κυλήσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, στο σύνολο της επικράτειας - Αναλυτική πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, ενώ, περιορίζεται η αστάθεια σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σήμερα Πέμπτη (14/7) ενώ προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές συννεφιές αστάθειας σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και προς τα νησιά του ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, τα δυτικότερα τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου απασχολούνται από ένα ισχυρό κύμα καύσωνα καθώς θερμές αέριες μάζες ξεχύνονται από τα δυτικά - βορειοδυτικά της Αφρικής και καλύπτουν τμήματα της Ιβηρικής χερσονήσου. Θα φτάσουν και στην περιοχή μας με αρκετά χαμηλή ένταση, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε στα δυτικά ηπειρωτικά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο με θερμοκρασίες στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ σε εσωτερικές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές ο βοριάς δεν θα επιτρέψει στο θερμόμετρο να ξεπερνά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.