ΕΛΛΑΔΑ

«Ο Άκης έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους»

«Ο Άκης έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους»

Τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη κατονομάζει ως έναν από τους ανθρώπους που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο για την ασφαλή διακίνηση των «χρυσών» μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα ο Νίκος Ζήγρας.

Ο πρώτος ξάδελφος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου κατά την πολύωρη απολογία του κατονόμασε τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της όλης ιστορίας, στοχοποιώντας ευθέως εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Σμπώκο.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή:

• Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που οργάνωσαν, προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστικό στην υπόθεση είναι οι: Απόστολος - Αθανάσιος (Άκης)Τσοχατζόπουλος, Καμπούρογλου(σ.σ: εκπρόσωπος της ελληνικής Drumilan International, που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR-M1), Fouad Al-Zayat και Ντίνος Μιχαηλίδης.

• Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Αθανάσιος - Απόστολος Τσοχατζόπουλος και ο Ιωάννης Σμπώκος.

• Ο Μιχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στη υπόθεση, ο άνθρωπος που μεθόδευε όλες τις συζητήσεις, τις επαφές και τις αποφάσεις μεταξύ του Fouad Al-Zayat του Καμπούρογλου και του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ποιοι μετέφεραν λεφτά με βαλίτσες

• Αυτός (σ.σ. εννοεί τον Μιχαηλίδη) μετέφερε με βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά. Η μεταφορά χρημάτων γινόταν συχνά σε τσάντες και από τον Σμπώκο, αλλά και από τον Ιωάννη Μπέλτσιο, παλιό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

• Ο Σμπώκος δέχτηκε τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία επένδυσε ο πεθερός του που έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία.

• Τα ποσά αυτά – χρηματικά μερίδια – ζητά απεγνωσμένα μέχρι σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος. (σ.σ: μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου του, αποκαλώντας τον Σμπώκο ως "βοσκό").

• Όλα τα έξοδα νοσηλείας μου στο εξωτερικό καταβλήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Έδειχνε ενδιαφέρον για την έκβαση της υγείας μου και αισθανόμουν μεγάλη υποχρέωση στο πρόσωπό του. Πολύ αργότερα αντιλήφθηκα την υστεροβουλία του για τις παραπάνω ενέργειές του. Ήθελε να μην πεθάνω και δεν προλάβω να τον ενημερώσω για τους λογαριασμούς. Εμφανιζόταν ως σωτήρας μου.

• Τόσο η πρώην όσο και η νυν σύζυγος του Άκη γνωρίζουν τα πάντα γιατί ο Άκης τους τα εκμυστηρεύονταν όλα. Το ίδιο ισχύει και για την κόρη του, Αρετή, η οποία είχε πλήρη γνώση της υπόθεσης όταν αγόραζε το πολυτελές διαμέρισμα επί της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

• Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε λυσσαλέες προσπαθείες να βγει βουλευτής για να εξασφαλίσει ασυλία και ξόδευε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση για την εξαγορά ψήφων από Ρωσοπόντιους στην Κύπρο, τσιγγάνους και εισιτήρια διαρκείας στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Έκαψε τον Άκη ο πρώτος ξάδελφός του