ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Οι φλόγες έφθασαν στα πρώτα σπίτια

Χανιά: Οι φλόγες έφθασαν στα πρώτα σπίτια

Στην εκκένωση των χωριών Παπαδιανά και Βάβη στην Κίσσαμο Χανίων προχώρησαν οι Αρχές, καθώς οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Ήδη οι φλόγες έχουν κάψει επτά αγροικίες στο χωριό Βάθη.

Η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά, Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη, εκτείνεται σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Αργά το βράδυ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης επικοινώνησε με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας νωρίς το πρωί να σηκωθούν εναέρια μέσα για να βοηθήσουν την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έκαναν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης, στην οποία συμμετείχαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Κύριο μέλημα των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν να μην καούν κατοικίες, ωστόσο στις φλόγες παραδόθηκε οίκημα που παλαιότερα ήταν σχολείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καεί χορτολιβαδική και γεωργική έκταση, ενώ ακριβής εικόνα θα υπάρχει με το πρώτο φως της ημέρας.