ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2012: Αυξημένο το ποσοστό επιτυχίας

Βάσεις 2012: Αυξημένο το ποσοστό επιτυχίας

Στο 69% ανήλθε το ποσοστό επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, ποσοστό μεγαλύτερο από πέρυσι που ήταν στο 62%.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (results.minedu.gov.gr ), όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Άνοδος των βαθμολογιών παρατηρείται στο πρώτο επιστημονικό πεδίο (σχολές Νομικής, Φιλολογίας), όπως και στο δεύτερο πεδίο, στα τμήματα Φυσικής, Πληροφορικής και στις στρατιωτικές σχολές. Πτώση σημειώνεται στα τμήματα Χημείας. Άνοδος καταγράφεται επίσης στις ιατρικές σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα ΤΕΙ, ενώ αυξομειώσεις παρατηρούνται στις πολυτεχνικές σχολές (άνοδος σε τμήματα του ΕΜΠ, μικρή πτώση σε άλλα τμήματα, αρχιτεκτονική και πολιτικούς μηχανικούς). Τέλος, άνοδος σημειώνεται στα οικονομικά τμήματα και τα τουριστικά τμήματα ΤΕΙ.

Τα στοιχεία φανερώνουν το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Αιτία, η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους.

Διαβάστε επίσης: Βάσεις 2012: Μάθετε τα αποτελέσματα στο newsbomb.gr