ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Τα τέσσερα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη της παπαδιάς

Ηλεία: Τα τέσσερα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη της παπαδιάς

«Θέλω να σαπίσει στη φυλακή» δηλώνει η αδερφή του άτυχου ιερέα από την Ηλεία ο οποίος δολοφονήθηκε μετά από το οργανωμένο σχέδιο της παπαδιάς και του 40χρονου άνδρα με τον οποίο διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Σοκάρει την κοινή γνώμη η ομολογία της παπαδιάς στην Ηλεία για το σχέδιο της δολοφονίας του ιερέα.

Η σατανική γυναίκα είχε οργανώσει το σχέδιο μαζί με τον 40χρονο από τα Κρέστενα με τον οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες διατηρούσε ερωτικό δεσμό εδώ και καιρό.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο ιερέας και η 43χρονη σύζυγός του πήγαιναν για λίγες μέρες στο πατρικό της, στο χωριό Φλόκα στην Ηλεία, όπου επί τη ευκαιρία θα έκαναν και κάποιες δουλειές που αφορούσαν μια ταβέρνα που θα άνοιγαν στο όνομά της στο χωριό του ιερέα στα Πυρά Φωκίδας.

Το έγκλημα συνέβη λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι στο 34ο χλμ. της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, περίπου εκατό μέτρα από τη διασταύρωση της Κρέστενας. Ο 52χρονος ιερέας είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του για προσωπική ανάγκη της συζύγου του, σύμφωνα με τη πρώτη εκδοχή των γεγονότων που βέβαια τροποποιήθηκε ολοκληρωτικά καθώς αποδείχτηκε ότι ήταν ένα στημένο σχέδιο της παπαδιάς και του 40χρονου για να "βγάλουν από την μέση" τον παπά.

Τα λάθη που κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών

Τέσσερα ήταν τα βασικά λάθη σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

1) Η παπαδιά κατέθεσε ότι στο αυτοκίνητο υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο είχε κάνει ανάληψη από ΑΤΜ από τράπεζα στην Ηλεία. Θέλησε δηλαδή να στρέψει τις έρευνες στο σενάριο της ληστείας αλά όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ούτε ανάληψη είχε γίνει ενώ οι πυροβολισμοί έδειχναν ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει και όχι να ληστέψει.

2) Σύμφωνα με τα λεγόμενα της απομακρύνθηκε για να ικανοποιήσει τη σωματική της ανάγκη 200 μέτρα από το αυτοκίνητο. Αυτό κίνησε τις υποψίες στους αστυνομικούς ότι ήθελε να δώσει χρόνο στον δράστη.

3) Η 43χρονη κατέθεσε ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε αφού όπως διαπιστώθηκε από καταθέσεις ο ιερέας δεν είχε προσωπικές διαφορές με κανέναν.

4) Συνεχώς ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ πράγμα που δεν συνέβαινε αφού μπορούσε να θυμηθεί με ακρίβεια τι ώρα έφυγαν από την Ηλεία αλλά και τι ώρα σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Η αδερφή του θύματος

Την τιμωρία της παπαδιάς ζητά η αδερφή του θύματος, Έφη Αυγερινοπούλου η οποία δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο

"Θέλω να σαπίσει στη φυλακή. Το κακό που μας έκανε δεν μπορώ να το περιγράψω. Σε όλους μας, αλλά πιο πολύ στα τρία παιδάκια. Μέχρι και χθες, λίγες ώρες πριν αποκαλυφθούν τα όσα έκανε μου έλεγε: Έφη σ'αγαπώ. Και εγώ της απαντούσα: ο,τι είναι Δώρα θα το περάσουμε μαζί. Νόμιζα ότι θρηνεί για τον άντρα της".