ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλο-Εβραίοι διαμαρτυρήθηκαν στον Α. Ρουπακιώτη για τις ακρότητες

Γαλλο-Εβραίοι διαμαρτυρήθηκαν στον Α. Ρουπακιώτη για τις ακρότητες

Με αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου των Εβραϊκών Φορέων της Γαλλίας CRIF συναντήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του CRIF δρ. Ρισάρ Πρασκιέ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση ρατσιστικών και αντισημιτικών φαινομένων και ακραίων συμπεριφορών. Από την πλευρά του, ο Αντ. Ρουπακιώτης επισήμανε ότι «οι Έλληνες Εβραίοι πλήρωσαν μεγάλο φόρο αίματος στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα δικαιώματα της εβραϊκής κοινότητας της χώρας μας, αλλά και τη μνήμη εκείνων που υπήρξαν θύματα του ναζισμού και του Ολοκαυτώματος».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι προωθεί σειρά θεσμικών μέτρων και άλλων ενεργειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, την αντιπροσωπεία των Εβραίων της Γαλλίας συνόδευσαν το προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του, Δαυίδ Σαλτιέλ, καθώς και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, Βενιαμίν Αλμπάλας.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα κατά της ρατσιστικής βίας ανακοίνωσε ο Α. Ρουπακιώτης