ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Απύθμενο το θράσος του Φούχτελ

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Απύθμενο το θράσος του Φούχτελ

Απύθμενο θράσος καταλογίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ στον εντεταλμένο της Μέρκελ Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, με αφορμή τις δηλώσεις του για την εργατικότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ χαρακτηρίζει απαξιωτικές και προσβλητικές τις δηλώσεις Φούχτελ.

Όπως επισημαίνεται , «η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους».

«Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;», είναι τα ερωτήματα που θέτει στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

Η Ομοσπονδία διερωτάται τέλος: «Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;».

Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι «για εργασίες στην Τ.Α. απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα».