ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμός Marfin: Ελεύθερος υπό όρους ο ένας κατηγορούμενος

Εμπρησμός Marfin: Ελεύθερος υπό όρους ο ένας κατηγορούμενος

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώτος κατηγορουμένος για την επίθεση που είχε γίνει στο βιβλιοπωλείο Ιανός στις 5 Μαϊου 2010.

Αυτή την ώρα απολογείται ο δεύτερος κατηγορούμενος για την επίθεση που ακολούθησε στη Μαρφίν με θύματα τρεις υπαλλήλους της τράπεζας.Οι περιοριστικοί όροι που υποβλήθηκαν στον 32χρονο είναι υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν ελέυθερο τον κατηγορούμενο καθώς ουδείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν κατάφερε να αναγνωρίσει με βεβαιότητα ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Αν και προανακριτικά οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας είχαν περιγράψει τον σωματότυπο του δράστη, όταν είδαν την φωτογραφία του κατηγορούμένου που τους επέδειξε ο ανακριτής είπαν ότι δεν τον αναγνωρίζουν "Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ο ίδιος" είπε ο πρώτος μάρτυρας για να συμπληρώσει και ο δεύτερος "Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι ήταν ο ίδιος. Είχε διαφορετικό ύψος και άλλα φρύδια."

Μετά το τέλος της απολογίας του δεύτερου κατηγορουμένου ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για τη δική του ποινική μεταχείριση.

Διαβάστε επίσης:

Ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τη Marfin