ΕΛΛΑΔΑ

Τι ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα στο Μαρούσι

Τι ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα στο Μαρούσι

Το σπίτι είχε νοικιάσει πριν από έναν μήνα ο Nίκος Ρωμανός, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα - Ψάχνουν για αποτυπώματα και DNA

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής αλλά και της σήμανσης έκαναν «φύλλο και φτερό» το διαμέρισμα - γιάφκα της οδού Ελ Αλαμέϊν στα Σίδερα Χαλανδρίου, το οποίο όπως όλα δείχνουν χρησιμοποιήθηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες ανακάλυψαν μεταξύ άλλων αντικειμένων, περίπου 10 κουτιά με κυνηγετικά φυσίγγια, από τα οποία όπως λένε οι αστυνομικοί, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το μπαρούτι τους σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, εκτυπωτές και μηχανήματα πλαστικοποίησης για την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων, ιδιόχειρες σημειώσεις, κράνη και φόρμες που μοιάζουν με τις στολές των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και μία θήκη πιστολιού, ενώ δεν βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά...

Την ίδια στιγμή μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκε μία ταμπέλα φοροτεχνικού γραφείου. Οι άνδρες της Αντιμοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την ταμπέλα να κρύβεται μία άλλη γιάφκα. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι τσάντες που εντοπίστηκαν στο χώρο καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία μοιάζουν με του βομβιστή του Mall. Ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να συνδυάσουν την επίθεση με τα ευρήματα.

Ψάχνουν για αποτυπώματα και DNA

Αυτό όμως που ψάχνουν κυρίως οι αστυνομικοί είναι αποτυπώματα και DNA σε σταθερά αντικείμενα του διαμερίσματος - γιάφκα, για να εντοπίσουν ασύλληπτους τρομοκράτες, oι οποίοι μπαινόβγαιναν στο κρησφύγετο.

Το σπίτι είχε νοικιάσει πριν από έναν μήνα ο Nίκος Ρωμανός, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία «Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος» την οποία είχε και ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Η πλαστή αυτή ταυτότητα βρέθηκε πάνω στον 24χρονο κατά τη σύλληψή του στη Βέροια μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Από τη στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων νεαρών στη Βέροια, και μέχρι χθες όταν δηλαδή οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν το διαμέρισμα, κάποιος προσπάθησε να διαρρήξει το σπίτι.

Κι αυτό γιατί βρέθηκαν ίχνη από προσπάθεια παραβίασης στην κλειδαριά και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι κάποιος από τους συνεργούς τους προσπάθησε να «καθαρίσει» το διαμέρισμα από αποτυπώματα και γενετικό υλικό, πριν μπει η αστυνομία για έρευνα, δεν είχε όμως τα κλειδιά και έτσι προσπάθησε να κάνει διάρρηξη...

Στο «μικροσκόπιο» θα μπουν και οι μαρτυρίες των κατοίκων της πολυκατοικίας για να διαπιστωθεί ποιοι έμεναν ή επισκέπτονταν τη γιάφκα, χωρίς να αποκλείεται βέβαια να υπάρχει και άλλο κρησφύγετο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Ανακοινώνεται ότι από την μέχρι τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι Αττικής, έχουν βρεθεί ένα (1) κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία (1) εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, δεκαεννιά (19) καψύλλια χρώματος καφέ, μια (1) φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ (8) φιαλίδια βουτανίου, τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος), δύο (2) παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε, οκτώ (8) διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο (2) πολυμηχανήματα, μια (1) συσκευή πλαστικοποίησης, ένας (1) υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας (1) πλαστικός αντάπτορας, μία (1) κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο (2) κενές θήκες κιθάρας, δύο (2) νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος, διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.).

Η έρευνα συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Εντοπίστηκε γιάφκα των «Πυρήνων» στο Μαρούσι

Ποιος είναι ο κατηγορούμενος για τη ληστεία του Βελβεντού Ν. Ρωμανός