ΕΛΛΑΔΑ

Η συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας πληρώνεται και… πίσω από τα κάγκελα

Η συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας πληρώνεται και… πίσω από τα κάγκελα

Συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους ακόμα και μέσα από τα κάγκελα της φυλακής...


Σε μία εποχή όπου μισθοί, συντάξεις και επιδόματα κόβονται αδιακρίτως και χωρίς κανένα κριτήριο προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους.

Είναι ακόμα ένα σύμπτωμα της κακής λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων των δημόσιων οργανισμών που, λόγω της απροθυμίας των δικαστικών να συμμετάσχουν και της στελέχωσής τους από δημόσιους υπαλλήλους, δείχνουν εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά στην απόδοση ευθυνών σε επίορκους υπαλλήλους. Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι «γιατί έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για την οριστική παύση των μισθών τους;»

"Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό, τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους", λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ιδρύματος «Βαγγέλης Θεοδωρίδης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", κανονικά λαμβάνουν τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. Όπως λέει στέλεχος του ΙΚΑ, «η σύνταξη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η χορήγησή της γι' αυτόν τον λόγο».

Διαβάστε επίσης:

Αυτές έκλεβαν το ΙΚΑ!

Πού πήγαν τα κλεμμένα από το ΙΚΑ Καλλιθέας

Κουτρουμάνης: Το φαγοπότι στο ΙΚΑ τελείωσε