ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτρουμάνης: Το φαγοπότι στο ΙΚΑ τελείωσε

Κουτρουμάνης: Το φαγοπότι στο ΙΚΑ τελείωσε

Ακολουθούν νέες συλλήψεις υπαλλήλων που ξάφρισαν τα ταμεία

Νέες «συνταρακτικές» αποκαλύψεις για κυκλώματα υπαλλήλων τα οποία λυμαίνονται τα ταμεία του ΙΚΑ έρχονται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ο οποίος μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι «το φαγοπότι και το πάρτι τελείωσε».

Αναλυτικά, ο κ. Κουτρουμάνης εξήγησε πως η εξάρθρωση του κυκλώματος του ΙΚΑ Καλλιθέας είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, πρόσθεσε όμως ότι «η απάτη δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα…

Απλά δεν έχουμε πετύχει το στόχο στο 100% αλλά στο 75% και όλες οι απώλειες στο διάτρητο σύστημα θα έχουν καλυφθεί μέσα στο χρόνο με τις δράσεις που έχουμε αναλάβει».

Παράλληλα, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν «νέα συνταρακτικά στοιχεία» εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή ξέρουμε πού μας κλέβουνε στο ΙΚΑ, το μόνο που απομένει είναι να εντοπίσουμε το χρόνο και το όνομα».

Τέλος ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στα ΝΠΔΔ, νοσοκομεία κτλ απλοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου σημειώνοντας « τα στοιχεία που συλλέγονται δείχνουν ακριβώς και το σημείο και τη λειτουργία και την περίοδο απάτης. Το μόνο που δεν σου λένε είναι το πρόσωπο».