ΕΛΛΑΔΑ

Καλάσνικοφ, πιστόλια και χειροβομβίδες είχαν οι δύο νεκροί δραπέτες

Καλάσνικοφ, πιστόλια και χειροβομβίδες είχαν οι δύο νεκροί δραπέτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Μάριον Κόλα, του φερόμενου ως αρχηγού των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων και των τουλάχιστον δύο συνεργών του.

Οι αδίστακτοι δραπέτες, όπως όλα δείχνουν, είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο. Έτσι, χθες το βράδυ στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, μετά από μάχη με τους άνδρες της ΕΚΑΜ, ο 25χρονος LIKA EDISON και ο θείος του, LIKA ή SINANI FLAMUR, ο οποίος είχε παραβιάσει άδεια από τις φυλακές Λάρισας το 2006, έπεσαν νεκροί.

Τα ονόματα των νεκρών ανακοινώθηκαν επίσημα από την αστυνομία, μετά την ιατροδικαστική εξέταση, την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων τους. Οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους, ότι οι τρεις ασύλληπτοι δραπέτες, οι οποίοι είναι βαριά οπλισμένοι και αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά την ελευθερία τους, μπορεί να κινούνται πίσω προς την Αθήνα...

Στις έρευνες συμμετέχουν ασφάλεια, ΕΚΑΜ, ιχνηλάτες, αλλά και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, αφού ήδη οι δραπέτες έχουν σκοτώσει δύο ανθρώπους, τον αστυνομικό στο Δίστομο και την 25χρονη κοπέλα στα Ίσθμια Κορινθίας και δεν θα διστάσουν να ξαναπυροβολήσουν...

ΤΟΥΣ "ΕΠΙΑΣΑΝ" ΟΙ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει από προχθές με τις θερμικές κάμερες τις κινήσεις των δύο καταζητούμενων Αλβανών, οι οποίοι είχαν κρυφτεί σε μία ρεματιά με πυκνή βλάστηση. Έτσι οι αστυνομικοί τους έστησαν "ενέδρα" και περίμεναν να βγουν από την κρυψώνα τους για να τους ακινητοποιήσουν. Όταν λοιπόν χθες το βράδυ, οι δύο δραπέτες, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες κανονικές, αλλά και αυτοσχέδιες, ακόμη και με διατρητικές σφαίρες, κινήθηκαν, η επίλεκτη ομάδα των 10 αστυνομικών της ΕΚΑΜ, τους κάλεσε να παραδοθούν. Οι κακοποιοί όμως άρχισαν να πυροβολούν και ακολούθησε μάχη, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν νεκροί οι δύο Αλβανοί.

"ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

"Οι Αλβανοί από τον τρόπο που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και από τον τρόπο δράσης τους, δείχνουν ότι έχουν στρατιωτική εκπαίδευση". Αυτό πιστεύουν οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Όπως λένε μάλιστα οι αστυνομικοί, ακόμη και όταν προχωρούσαν οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στην ορεινή δύσβατη περιοχή, πήγαιναν σαν να ήταν "στρατιωτική περίπολος" με το δάκτυλο στην σκανδάλη, ενώ όλες αυτές τις ημέρες κατάφερναν να κρύβονται παρά την μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία συμμετείχε και ελικόπτερο με θερμικές κάμερες.

Διαβάστε επίσης:

Νεκροί δύο δραπέτες των Τρικάλων - Ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους

ΕΛ.ΑΣ.: Νεκροί ένας από τους Αλβανούς δραπέτες και ο θείος του