ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο με αστυνομικούς ελέγχους σε δάση της Αττικής

Βίντεο με αστυνομικούς ελέγχους σε δάση της Αττικής

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από σήμερα τα έκτακτα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε την Τρίτη , ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας για την προστασία δασικών περιοχών της Αττικής από εμπρησμούς.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν συνεχώς περιπολίες στα δάση, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στα δάση από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου «και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις καταστροφικές φωτιές που εκδηλώθηκαν στο λεκανοπέδιο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών έκανε λόγο για ύποπτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεσπούν οι πυρκαγιές.

«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες - λόγω της ώρας ή της περιοχής - συνθήκες, ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος», σημείωσε.

Ανέφερε μάλιστα πως σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, οι μισές πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί «οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση».