ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμοί στη Φθιώτιδα: Πανικός στα χωριά της περιοχής-Νέες ζημιές

Σεισμοί στη Φθιώτιδα: Πανικός στα χωριά της περιοχής-Νέες ζημιές

Στους δρόμους και στις πλατείες βγήκαν και πάλι σήμερα οι κάτοικοι των χωριών της Φθιώτιδας, εμφανώς ανήσυχοι από τις νέες σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με τους κατοίκους στο Ρεγγίνι, τη Δρυμαία, την περιοχή της Αμφίκλειας, αλλά και άλλα χωριά της περιοχής, επικράτησε πανικός, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν ότι προκλήθηκαν επιπλέον ζημιές, από αυτές που είχαν βεβαιώσει λίγες ώρες νωρίτερα οι μηχανικοί της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. Στην κεντρική πλατεία, στο Ρεγγίνι, κατέρρευσε προσθήκη σε κατοικία μαζί με ένα μπαλκόνι.

Οι νέες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό σε πολίτες για την εξέλιξη του φαινομένου, αν και οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί στην επικοινωνία που έχουν με τις Αρχές. Μάλιστα αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

«Τα δεδομένα πλέον αλλάζουν. Εκείνα τα οποία γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τις ζημιές στα σπίτια, ίσως και να μην έχουν σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Στερεάς Ελλάδας, Αποστόλης Καραναστάσης, καθώς όπως σημειώνει «μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα η κατάσταση των κατασκευών» και μάλιστα ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι μηχανικοί του ΤΕΕ και των αρμόδιων υπηρεσιών να προχωρήσουν ακόμη και σε νέες αυτοψίες.

Διαβάστε επίσης:

Διαδοχικοί σεισμοί στην περιοχή της Αταλάντης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέος σεισμός στην περιοχή της Αταλάντης

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στη Φθιώτιδα

Σεισμός τώρα: Πετάχτηκαν από τα σπίτια οι κάτοικοι της Ελάτειας

Σεισμός Φθιώτιδα: «Κόκκινα» δεκάδες σπίτια

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Πάργα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέος σεισμός στην περιοχή της Αταλάντης

Σεισμός - Δήμαρχος Αμφίκλειας–Ελάτειας: Δεν υπάρχουν θύματα και ζημιές

Ισχυρός σεισμός στην Ελάτεια - Αισθητός και στην Αττική