ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο 19χρονος Θανάσης

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο 19χρονος Θανάσης

Σε κλίμα οδύνης και με τραγικές φιγούρες την οικογένεια του άτυχου παιδιού, αλλά και εν μέσω συνθημάτων νεαρών που στρέφονταν εναντίον του οδηγού, του ελεγκτή του τρόλεϊ, αλλά και προς την Πολιτεία ολοκληρώθηκε τα δράμα της κηδείας του αδικοχαμένου Θανάση Καναούτη.

Ο 19χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία εν τω μέσω οδυρμών αλλά και χειροκροτημάτων, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που φώναζαν πως «το παιδί το έφαγαν για ένα εισιτήριο».

Αμέσως μετά την κηδεία περίπου 400 νεαροί κινήθηκαν και πάλι με πορεία όπως πριν από αυτή, με κατεύθυνση την Πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου. Νωρίτερα και καθώς η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη πριν την κηδεία, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και προκάλεσε φθορές σε διερχόμενο λεωφορείο, ευτυχώς δίχως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Λίγο μετά την κηδεία του άτυχου Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου, ομάδα ατόμων επέστρεψε στο σημείο, όπου χάθηκε ο 19χρονος. Εκεί μία ομάδα ατόμων προκάλεσε περιορισμένης έκτασης επεισόδια, ανάβοντας φωτιές σε κάδους, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε περιορισμένη χρήση χημικών και στην προσαγωγή 9 νεαρών.

DSC00229
DSC00239

Αναπαράσταση στο μοιραίο τρόλεϊ

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ έλεγξε το τρόλεϊ πάνω στο οποίο έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό ενώ έγινε και αναπαράσταση ώστε να πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση. Πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Ο αποκλειστικές μαρτυρίες στο Newsbomb θέτουν υπό αμφισβήτηση τις καταθέσεις του ελεγκτή και του οδηγού

Η υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο φαίνεται να πήρε νέες διαστάσεις, μετά και τα όσα υποστήριξαν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ο πατέρας του 19χρονου στο Newsbomb.gr με αποκλειστικές τους δηλώσεις.

Οι μαρτυρίες αυτές ελπίζουμε να βοηθήσουν την Δικαιοσύνη σε ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις ακριβείς πτυχές κάτω από τις οποίες έχασε με τόσο άδικο τρόπο την ζωή του ένας 19χρονος άνθρωπος.

Συγκεκριμένα ο πατέρας του άτυχου νεαρού έκανε λόγο για συνθήκες που χρήζουν επισταμένης έρευνας, αφού το παιδί, σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσε με την πλάτη κατά την συμπλοκή με τον ελεγκτή και δεν πήδηξε να ξεφύγει.

Ερωτηματικά προκαλούν και οι δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων που μίλησαν αποκλειστικά στο Newsbomb.gr. Η κυρία Γεωργία Παναγιωτοπούλου περιγράφει καρέ-καρέ τις στιγμές που έμελλε να ήταν και οι τελευταίες του άτυχου Θανάση.

Η δικαιοσύνη θα κρίνει και θα αποφανθεί για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του 19χρονου.

«Πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα και έπεσε με την πλάτη» αναφέρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια θανάτου του 19χρονου

Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες στο πόρισμα των ελεγκτών που πραγματοποίησαν την πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό περιστατικό φέρεται να αναφέρεται ότι «ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του «πιάσει» το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε».

Παράλληλα, από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το τραγικό περιστατικό.
Η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης.

Η ίδια τόνισε ότι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας θα καθυστερήσουν αρκετά και ότι η οικογένεια στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί την πορεία της δικογραφίας.

Πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική». Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας θα εξετασθούν επιβάτες του τρόλεϊ για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 18χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Tι αναφέρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του θανάτου

Ομαλοποίηση στο Περιστέρι-Άνοιξαν ΜΕΤΡΟ και δρόμοι

Επεισόδια στο Περιστέρι μετά την κηδεία του 19χρονου (pics)

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο 19χρονος Θανάσης

Αυτή την ώρα γίνεται η κηδεία του 19χρονου Θανάση (video)

Επίθεση νεαρών σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στο Περιστέρι (video)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η πορεία για τον 19χρονο Θανάση

Αναπαράσταση στο μοιραίο τρόλεϊ

Νέα διάσταση στο θρίλερ με τον 19χρονο