ΕΛΛΑΔΑ

Με πούλμαν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Με πούλμαν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Αύριο το πρωί αναχωρούν με πούλμαν για τη Θεσσαλονίκη, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, προκειμένου να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, ολόκληρη την πατραϊκή κοινωνία να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Τριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο ενόψει της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 07/09/2013 και ώρα 18:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, σύμφωνα με το pelop.gr.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Απαιτείται όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε καλύτερες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και την τραγική κατάσταση που αυτές έχουν επιφέρει σε όλους μας. Η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία και η ανεργία παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις. Η λιτότητα, η φτώχεια και η εξαθλίωση αποτελούν καθημερινά βιώματα για την εργατική τάξη.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο απαιτείται η μέγιστη δυνατή ενότητα, συσπείρωση και συμμετοχή όλων μας στα διάφορα κατά τόπους Συλλαλητήρια, με αποκορύφωση το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης από τους κυβερνώντες."

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, με ανακοινώσεις τους, καλούν σε συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7-9-2013 και ώρα 6 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στη πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο χώρο εγκαινίων της ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν καλέσει τα μέλη τους να έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους σε όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με μισθωμένα από τη ΓΣΕΒΕΕ πούλμαν. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει θα πρέπει να βρίσκεται το Σάββατο 7/9 στο σημείο συγκέντρωσης (Παμπελοποννησιακό Στάδιο) στις 9 το πρωί αφού η αναχώρηση για Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10 το πρωί.

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση που γίνεται το τελευταίο διάστημα με τις φοροεπιδρομές, φέρνουν νέα αδιέξοδα στις επιχειρήσεις. Η μαζική αποστολή για χρέη προς τον ΟΑΕΕ θα συνοδευτεί με αναγκαστική είσπραξη από το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), ακόμα επισείει και τον «μπαμπούλα» της προσωποκράτησης.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ανοίγει τους δρόμους για τους εκλεκτούς της (πολυχώρους, πολυκαταστήματα ξένων συμφερόντων κ.α). Οι φορολογικοί νόμοι έρχονται να αποτελειώσουν τις εναπομείνασες επιχειρήσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα αντί για την συνηθισμένη ρητορεία και υποσχεσιολογία του Πρωθυπουργού στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο που να βασίζεται στις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων της αγοράς».

Συλλαλητήρια όμως θα πραγματοποιηθούν και στην Πάτρα το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ. από τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρ. Όλγας).

Στο συλλαλητήριο της Πάτρας συμμετέχουν η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, το Σωματείο ΔΕΥΑΠ, το Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας, το Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, το Σωματείο εργαζομένων ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Μαγείρων Πάτρας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. Αχαΐας / Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Σωματείο Εργαζομένων Πόρτο Ρίο.