ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα (pics+video)

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα (pics+video)

Πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιεί αυτή την ώρα η η ΟΛΜΕ, με αφορμή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή, αλλά και ενάντια στις διαθεσιμότητες καθηγητών.

Λόγω της πορείας κλειστές είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Επίσης, αυτή την ώρα κλειστή είναι και η Σταδίου, καθώς ανεβαίνει προς την πλατεία Συντάγματος η πορεία που διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα» και σημείωσε ότι «Στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ακόμη ότι: «Θα κάνουμε παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στα σχολεία. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των Ομοσπονδιών γενικότερα. Μεγάλοι αγώνες έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των εκπαιδευτικών, βρίσκονται αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου άρχισε το απόγευμα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα, αφού προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, την οποία έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Παιδεία (Pics+video)