ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Παιδεία (Pics+video)

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Παιδεία (Pics+video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ομόνοια το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ για την Παιδεία.

Παρών στο συλλαλητήριο είναι και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του υποστήριξε ότι «το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί στις γενικές συνελεύσεις τους».

«Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την κατεύθυνση του κινήματος ενάντια σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις διαδικασίες του κινήματός τους, την προώθηση και στερέωση της κοινής δράσης των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ψήφιση του οποίου συζητείται απόψε στη Βουλή.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από τη γενική μόρφωση και έξω από το Λύκειο τα παιδιά της εργατικής τάξης. Τα σπρώχνουν για να γίνουν βίαια και γρήγορα-γρήγορα το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, γρανάζι στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα (pics+video)