ΕΛΛΑΔΑ

Πατέλης για Ρουπακιά: Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα

Πατέλης για Ρουπακιά: Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα

Οι συνομιλίες μεταξύ των χρυσαυγιτών που κατέγραψε το βαλιτσάκι της Αντιτρομοκρατικής είναι συγκλονιστικές.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα περισσότερα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν καταληφθεί από πανικό για τα όσα θα ακολουθούσαν.

Όπως αναφέρεται και στο διαβιβαστικό εισαγωγικό σημείωμα των απομαγνητοφωνήσεων της αντιτρομοκρατικής τα πρόσωπα που ακούγονται να συνομιλούν χρησιμοποιούν ακόμα και συνθηματικά όπως "Βούδας", "Τζονάρα" , "Τζί", "Ζόμπι", "Ντάρκ", "Τρύπας" και άλλα.

Σε κάποιες από τις συνομιλίες που δημοσιεύει καθημερινή εφημερίδα ο πυρηνάρχης Γιώργος Πατέλης μιλάει με έναν από τους Χρυσαυγίτες που κλαίγοντας φωνάζει: "Ρε μαλ... κοίτα τι μου κάνανε ρε φίλε, παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει. Θα με πετάξουν έξω, θα με διώξουνε. Δεν μπορώ ρε μαλ... είμαι πολύ δυστυχισμένος".

Ο Γ. Πατέλης, ο πυρηνάρχης τη Νίκαιας, δέχεται κλήση από σταθερό τηλέφωνο λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα της 19ης Σεπτεμβρίου από σταθερό τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο καθοδηγητής του, ο Γιάννης.

Στη συνομιλία φαίνεται ότι υπάρχουν ψευδείς αναφορές για το πώς έγινε η δολοφονία:

Α: Ναι.

Β: Γιώργο;

Α: Έλα Γιάννη

Β: Μπορείς να μιλήσεις;

Α: Ναι πες μου.

Β: Γιώργο πες μου αλήθειες μη σας γ....μήσω τώρα γιατί έχω αρχίσει και τρελαίνομαι. Λοιπόν, εδώ υπάρχει δικογραφία και υπάρχουν μαρτυρίες των δυάδων (άνδρες ΔΙΑΣ) που λένε ότι εσείς κυνηγάγατε τρία άτομα. Λοιπόν, εσύ μου λες για 15 άτομα. Πες μου γ.... την Παναγία μου τι είναι αλήθεια γιατί θα τρελαθώ έτσι; Πρόσεξε.

Α: Όχι, όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν ισχύει.

Β: Εδώ λέει του ΓΕΡΜΕΝΗ, επειδή είχε κάτι γνωστούς του είπαν αυτό το σκηνικό ακριβώς. Ότι ήταν καμιά δεκαπενταριά-είκοσι δικοί μας και κυνηγάγανε δυο-τρεις από δαύτους. Το ίδιο ακριβώς λέει και η δικογραφία μέσα. Λέει το ίδιο πράγμα ότι οι δυάδες. Πώς έγιναν τα πράγματα; Γιναν έτσι;

Α: Όχι, όχι, όχι.

Β: Πες να ξέρω γ... την Παναγία μου τι να κάνουμε.

Α: Όχι, όχι, όχι Γιάννη, δεν έγιναν έτσι. Όπως στα είπα έγιναν.

Σε άλλο διάλογο του Πατέλη με "συναγωνιστή" του όπως τον αποκαλεί, ακούγεται:

Α: Ούτε δολοφόνος είμαι, ούτε βιαστής, ούτε κακοποιός, ούτε τίποτα ρε μ...κα. Εκεί μου την έχει δώσει ρε φίλε, εκεί μου την έχει δώσει γ...μω την πουτ....να μου. Εντάξει, αντράκια είμαστε, θα παίξουμε τίποτα μπουνιές κάποια στιγμή, τίποτε κλωτσιές, ας πάει στο διάολο αυτό. Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα. Τα γ...σε όλα ο (δεν ακούγεται καθαρά).

Ο Μιχαλολιάκος δεν ανησυχούσε καθόλου

Σε άλλο διάλογο, ο Πατέλης καλεί πρόσωπο ονομαζόμενο Ζέρβα ή Χριστάρα. Στις συνομιλίες αναφέρεται ρητά και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

"Λέει ο αρχηγός, καθόμουνα εδώ και μου λέει Χριστάρα περιμένεις τις μολοτοφιές και γέλαγε και τον λέω και μου λέει μισό τοις εκατό έχουμε πέσει μη μασάτε λέει και θα τους γυρίσει μπούμερανγκ η σαπίλα και το ψέμα και το μισό τοις εκατό ξέρεις γιατί πέσαμε γιατί φοβούνται τώρα ο κόσμος να μιλήσει στο τηλέφωνο, ξέρεις να πει ψηφίζω Χρυσή Αυγή".

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»

Βαρύτατο το κατηγορητήριο - Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη ΧΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα - φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Ο κοριός της ΕΥΠ που «έδεσε» την ομάδα του Μιχαλολιάκου

Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χρυσής Αυγής

Η πρώτη νύχτα στο κελί για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε χειροπέδες στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής