ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύτατο το κατηγορητήριο - Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες

Βαρύτατο το κατηγορητήριο - Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες

Στον ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.


Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση. Εν τω μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.

Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες χρυσαυγιτών που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο δράστη - χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως από τα δικά τους λόγια προκύπτει η στρατιωτικού τύπου ιεραρχία της οργάνωσης, τα τάγματα εφόδου, αλλά και η ανησυχία τους για τα επερχόμενα.

Παράλληλα γιάφκες με όπλα αναζητούν πλέον οι αρχές σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Η ύπαρξη οπλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε στη διάθεσή της η «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή προκύπτει τόσο από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, όσο και από άλλες πηγές.

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο επιβεβαιώνεται άλλωστε και στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος επισημαίνει ότι «χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία».

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το πόρισμα, το οποίο αποκαλύπτει το newsbomb, η στελέχωση των αποκαλούμενων «ταγμάτων εφόδου» γινόταν «από άτομα που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας».

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί ανακριτές που έχουν αναλάβει πλέον την υπόθεση ενδεχομένως να στραφούν και προς αυτή την κατεύθυνση, να διερευνήσουν δηλαδή την τυχόν εμπλοκή στρατιωτικών στη δράση της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ:

porisma-1
porisma-2
porisma-3
porisma-4
porisma-5
porisma-7
por8
porisma-9

Τι αποκαλύπτουν οι μάρτυρες

Άκρως αποκαλυπτικές για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι οι καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Οι δύο μάρτυρες, οι οποίοι καταγράφονται στη δικογραφία ως Α και Β, περιγράφουν στον εισαγγελικό λειτουργό όσα έζησαν ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα, αλλά για μία οργάνωση που στόχευε στη βία και όχι απλή βία, αλλά αυτοί ήταν αποφασισμένοι ακόμη να αφαιρέσουν και ζωές, εάν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν αντίπαλός τους...», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας Α, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός ήταν αυτός που έκανε κουμάντο στη Νίκαια και αυτός που «επικοινωνούσε απευθείας με τον αρχηγό, από τον οποίο έπαιρνε τις τελικές εγκρίσεις ή τις σχετικές εντολές».

Μάλιστα ο μάρτυρας Α περιγράφει με ποιόν τρόπο παραμορφώθηκε κατά την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευσή του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τις κλωτσιές που έφαγα στο κεφάλι μου, σε σημείο να έχω παραμορφωθεί», υποστήριξε ο μάρτυρας Α, ενώ σημαντικά στοιχεία για το πως η εγκληματική οργάνωση εκπαίδευε τα μέλη της εισέφερε και ο μάρτυρας Β.

Όπως αποκαλύπτει, η στρατιωτική τύπου εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερα σκληρή και επικίνδυνη, αφού «γινόταν χρήση και πραγματικών όπλων». Επίσης ο μάρτυρας είναι αποκαλυπτικός και ως προς τις διασυνδέσεις αστυνομικών - Χρυσής Αυγής, αφού όπως τονίζει κάθε φορά που γινόταν έφοδος της αστυνομίας, η οργάνωση είχε έγκυρη εσωτερική ειδοποίηση από το τμήμα Νίκαιας.

Ο μάρτυρας Β, ήταν αποκαλυπτικός και για τους αποκαλούμενους «Κένταυρους», δηλαδή όπως εξήγησε παιδιά ηλικίας 14 έως 17 ετών, τα οποία στρατολογούνταν από έναν Τάσο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρες τις καταθέσεις των δυο μαρτύρων.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη ΧΑ

Η Ζαρούλια έφτυσε και πέταξε ποτήρι σε δημοσιογράφο (βίντεο)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα - φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή: Είχαν έτοιμο το σενάριο της επόμενης μέρας

Χρυσή Αυγή: Στρατολόγηση παιδιών «δείχνει» το πόρισμα

Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χρυσής Αυγής

Η πρώτη νύχτα στο κελί για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε χειροπέδες στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

Την Τρίτη απολογείται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Το σχόλιο που ανέβασε στο Facebook o Ηλίας Κασιδιάρης

Σε κούτες και καφάσια έφτασε η δικογραφία για τη Χ.Α. στην Ευελπίδων

Συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Δηλώσεις πολιτικών στο «Κανάλι 1» για τις συλλήψεις στη Χρυσή Αυγή

Και άλλες δολοφονίες θα αποδοθούν στη Χρυσή Αυγή!