ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη απολογείται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Την Τρίτη απολογείται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Ασκήθηκε δίωξη για σύσταση και ένταξη εγκληματικής ομάδας και για παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση – Το χρονικό των συλλήψεων

Ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή, στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί τα άλλα τέσσερα ηγετικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μιχο, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθούν την Τρίτη, μετά τις 12 το μεσημέρι.

Την Τρίτη θα απολογηθούν επίσης και άλλοι 3 από τους συλληφθέντες ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για την Τετάρτη.

Με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, από τα δικαστήρια πίσω στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνουν στα κρατήρια μέχρι την ημέρα που θα απολογηθούν.

Στην Ευελπίδων από τις 19:00

Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου όταν ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μιχος (οι τέσσερις που σύμφωνα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι μαζί με τον Νίκο Παππά ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης) έφυγαν από τη Γενική Ασφάλεια για να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με κουκούλες full face και όπλα στα χέρια συνόδευσαν τους πέντε στα τζιπ για να μεταφερθούν σε χρόνο λιγότερο dt στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ανακριτης

Η εισαγγελική δίωξη αφορά και τη ναζιστική ιδεολογία.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με χειροπέδες στα χέρια, δεν ήθελε να τον ακουμπά ο άνδρας της αντιτρομοκρατικής. Αλλά το χατήρι δεν του έγινε. «Ζήτω η Χρυσή Αυγή, κάτω οι ρουφιάνοι» φώναζε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, που τη στιγμή που έβγαινε, πρώτος, από τη ΓΑΔΑ, προσπαθούσε να σηκώσει τα χέρια του.

Στην έξοδο από τη ΓΑΔΑ, τον ακολούθησε ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μίχος. «Δεν μας λυγίζει τίποτε, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε «το βράδυ έχει μνημόνιο» και ο Ν. Μίχος φώναξε «είμαστε περήφανοι αγωνιστές».

Οι συλληφθέντες επιβιβάστηκαν στα τζιπ που τους περίμεναν στην Αλεξάνδρας και σε λίγα λετπά έφτασαν στην Ευελπίδων.

Το χρονικό των συλλήψεων

Ως «εγκληματική οργάνωση» με συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή περιγράφεται η Χρυσή Αυγή στο πόρισμα του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη, βάσει του οποίου εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 32 συνολικά βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε «μπαράζ» συλλήψεων, περνώντας μεταξύ άλλων χειροπέδες στον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο και στους βουλευτές Κασιδιάρη, Λαγό και Παναγιώταρο, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

panagiotaros

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση οδηγήθηκαν επίσης άλλα 12 στελέχη του κόμματος, ενώ νωρίτερα είχε συλληφθεί και το κεντρικό στέλεχος της ΤΟ Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, στη ΓΑΔΑ προσήλθε, προκειμένου να παραδοθεί και ο βουλευτής Νίκος Μίχος, ο οποίος καταζητούνταν από το πρωί.

mixos

Ακόμα δεν έχει συλληφθεί και καταζητείται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παππάς, ο οποίος στο πόρισμα του αντεισαγγελέα εμφανίζεται ως ο υπαρχηγός της οργάνωσης.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έφτασε στη ΓΑΔΑ για να δει τον πατέρα της που κρατούνταν από το πρωί στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

ourania

Στην είσοδο την περίμενε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Η παραμονή της διήρκησε μόλις λίγα λεπτά αφού προφανώς δεν της επετράπη να δει τον πατέρα της.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής είχε επισκεφθεί και ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει και την υπεράσπισή του.

Διαβάστε επίσης:

Το σχόλιο που ανέβασε στο Facebook o Ηλίας Κασιδιάρης

Σε κούτες και καφάσια έφτασε η δικογραφία για τη Χ.Α. στην Ευελπίδων

Συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Δηλώσεις πολιτικών στο «Κανάλι 1» για τις συλλήψεις στη Χρυσή Αυγή

Και άλλες δολοφονίες θα αποδοθούν στη Χρυσή Αυγή!

Με χειροπέδες στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Ν. Δένδιας: H έρευνα θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση

Δείτε τα βίντεο της μεταφοράς των συλληφθέντων της Χ.Α. στην Ευελπίδων

Ζαρούλια σε Μιχαλολιάκο: «Αγάπη μου, τους ξεφτίλισες»

Ποιος μίλησε με ποιον, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Βίντεο: Η Ουρανία Μιχαλολιάκου στην Ευελπίδων

Bίντεο: Στην Ευελπίδων μεταφέρονται οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός για εμπλοκή στη δράση της Χρυσής Αυγής

Αποκλεισμένα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Δεν μας τρομάζει τίποτα - Είμαστε δυνατοί

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου μέσα από το Newsbomb

Σε εξέλιξη έρευνες στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χ.Α.

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

«Εγκληματική οργάνωση» συνολικά η Χρυσή Αυγή

Παράνομος οπλισμός εντοπίστηκε στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου

Χ. Αθανασίου: Αν παραπεμφθούν σε δίκη, θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για Χρυσή Αυγή και εκλογές

Προσαγωγή αστυνομικού λόγω της Χρυσής Αυγής

Συλλήψεις Χρυσής Αυγής: Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Γιώργος Πατέλης

Στο στόχαστρο της ανακρίτριας ο συνεργός – οδηγός του Ρουπακιά

Άρχισαν οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής

«Κόβεται» η ροή χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή

Καταγγελία-ΣΟΚ:Με χαράκωσαν χρυσαυγίτες 1 μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα

Στο στόχαστρο της ανακρίτριας ο συνεργός – οδηγός του Ρουπακιά