ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης στην απολογία του

Τι ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης στην απολογία του

Έξι ολόκληρες ώρες διήρκεσε η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον των Ειδικών Ανακριτών.


Ο «επιχειρησιακός αρχηγός» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, επιχείρησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του να πείσει τους Ειδικούς Ανακριτές, ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιχειρώντας να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι καμιά συνομιλία του δεν έχει καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΥΠ και ότι συνεπώς δεν προκύπτει ανάμειξή του σε εγκληματικές ενέργειες, όπως αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής φέρεται επίσης να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των ΑΝ. ΕΛ., ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες του καθενός εκ των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δηλαδή των Γιάννη Λαγού, Νίκου Μίχου και Ηλία Παναγιώταρου που αυτή τη στιγμή απολογείται.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Διαβάστε επίσης:

Με ποιον μίλησε ο Λαγός μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Απολογούνται Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος

Τι θα υποστηρίξει ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώπιον των ανακριτών

Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στον ανακριτή σήμερα Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος

Γιώργος Ρουπακιάς: «Η γυναίκα μου με έβαλε 10 χρόνια ακόμη μέσα»

Τα ευρήματα στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χ.Παππά (pics)

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Χειροπέδες σε τρεις πρώην φρουρούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σαμαράς: Η ηγεσία της Χ.Α. θα δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία