ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη ξανά ενώπιον των ανακριτών ο Γ. Ρουπακιάς

Την Πέμπτη ξανά ενώπιον των ανακριτών ο Γ. Ρουπακιάς

Την ερχόμενη Πέμπτη θα βρεθεί και πάλι ενώπιον των ειδικών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να μεταχθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου στην Ευελπίδων, καθώς σε βάρος του πρόκειται να απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουπακιάς κρίθηκε προφυλακιστέος μόνο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά.

Συμπληρωτική απολογία Γιάννη Άγγου

Στο μεταξύ, απολογήθηκε συμπλωρηματικά ο Γιάννης Άγγος, ο οποίος είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν αυτός που κάλεσε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο ίδιος αμέσως μετά την πρώτη του απολογία και την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων με την οποία τον έστελναν στη φυλακή ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά, κάτι το οποίο έπραξε σήμερα και μάλιστα επί τρεις ώρες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του αύριο κιόλας θα καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με όρους, ενω θα εξηγεί τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μόνο που αποτυπώθηκε εγγράφως στη σημερινή του απολογία ήταν το εξής: «Ήρθα ενώπιόν σας για να τονίσω ότι δεν έχω σχέση με την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Επιφυλάσσομαι να έρθω με περισσότερα προσωπικά στοιχεία μου».

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν οι λογαριασμοί της Χρυσής Αυγής

Τι είπε στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς

Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο Γιώργος Ρουπακιάς

Τα τηλέφωνα «έδωσαν» τους πέντε που μίλησαν με τον Ρουπακιά