ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή αυτή την ώρα ο Ρουπακιάς

Στον ανακριτή αυτή την ώρα ο Ρουπακιάς

Για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση απολογείται αυτή την ώρα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς μεταφέρθηκε από τις φυλακές Μαλανδρίνου στους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα, καθώς θεωρείται στέλεχος της οργάνωσης αφού όπως προκύπτει με τις συνομιλίες που είχε πριν και μετά το φονικό στο Κερατσίνι, αλλά και από τις καταθέσεις των μαρτύρων, κατείχε θέση κλειδί στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Ο κατηγορούμενος - ο οποίος έχει ομολογήσει ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά ότι δολοφόνησε τον νεαρό μουσικό - έχει κληθεί από τους δυο ανακριτές προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Μετά την απολογία του θα οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την ίδια στιγμή οι ανακριτές περνούν από "κόσκινο" τα πρόσωπα που έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές και θέλουν να μπουν σε πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων και να μιλήσουν για την εγκληματική δράση της Χ.Α.

Ωστόσο οι τόνοι στην ανακριτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη πέφτουν εν αναμονή της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών στις 17 Οκτωβρίου για τον ορισμό εφέτη-ανακριτή που θα αναλάβει την ανάκριση για τη Χ.Α. Όπως ανέφεραν δικαστικοί κύκλοι, οι δυο ανακριτές δεν πρόκειται τα επόμενα 24ωρα να προχωρήσουν σε ανακριτικές πράξεις, καθώς δεν θέλουν να προκαταβάλλουν τις όποιες ενέργειες του εφέτη-ανακριτή που θα οριστεί και θα αναλάβει την ανάκριση.

Ένα άτομο διαφεύγει της σύλληψης από τα συνολικά 32 εντάλματα

Τέλος, από τα 32 άτομα για τα οποία είχαν βγει εντάλματα σύλληψης διαφεύγει της σύλληψης μόνον ένας 17χρονος. Χθες παραδόθηκε ένας 36χρονος ο οποίος είχε έξι τηλεφωνικές συνομιλίες μετά τη δολοφονία, με τον δράστη και με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γ. Πατέλη.

Διαβάστε επίσης:

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας το αίτημα άρσης ασυλίας για τρεις της Χ.Α.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση από το «μπετόν αρμέ» της Χρυσής Αυγής

Μήνυμα Μιχαλολιάκου από τη φυλακή: Μας Φοβούνται!

Επεισόδιο στη Βουλή με αφορμή τη Χρυσή Αυγή