ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Έρευνες για κύκλωμα που διακινεί λαθραία τσιγάρα σε Δ. Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Έρευνες για κύκλωμα που διακινεί λαθραία τσιγάρα σε Δ. Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι έρευνες που διεξάγει η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, για τον εντοπισμό κυκλώματος που διακινεί μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Από τις μέχρι τώρα συλλήψεις που έχουν γίνει, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μέλη του κυκλώματος προσεγγίζουν κυρίως αλλοδαπούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν στη συνέχεια τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συλληφθεί στην Πάτρα, στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, στον Μύρτο Αχαΐας, στην Ανδραβίδα Ηλείας, στο Μάστρο Αιτωλοακαρνανίας και σε άλλες περιοχές, περίπου 15 αλλοδαποί, κυρίως υπήκοοι Πακιστάν, ενώ έχουν βρεθεί περισσότερα από 1.700 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Το γεγονός ότι οι συλλήψεις έχουν γίνει κυρίως σε αγροτικές περιοχές, οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν, ότι τα λαθραία τσιγάρα πωλούνται κυρίως σε αλλοδαπούς εργαζόμενους, λόγω χαμηλής τιμής. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Αστυνομία, το κύκλωμα επιλέγει τους αλλοδαπούς, επειδή οι τελευταίοι διαμένουν σε πρόχειρα καταλύματα ή αποθήκες και ως εκ τούτου, εκτιμάται από τα μέλη του κυκλώματος, ότι δεν θα είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις καταγράφηκε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, όπου στην κατοχή δύο υπηκόων Πακιστάν βρέθηκαν περίπου 400 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Επίσης, στον Μύρτο Αχαΐας, συνελήφθη ένας ακόμη υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατείχε περίπου 150 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και στην Πάτρα συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες πέντε υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι μετέφεραν περίπου 650 πακέτα.

Εκτός όμως από τους αλλοδαπούς, έχουν συλληφθεί και Έλληνες, στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν λαθραία τσιγάρα.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες κούτες λαθραίων τσιγάρων στην κατοχή Πακιστανού