ΕΛΛΑΔΑ

Μια νεκρή στο Άργος από τις πλημμύρες

Μια νεκρή στο Άργος από τις πλημμύρες

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων, λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα, από υπόγειο στο Άργος.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν ηλικίας περίπου 50-55 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Γιόβα, Διοικητική Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, που μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η γυναίκα, πιθανόν σερβικής καταγωγής, εντοπίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμα που διέμενε, το οποίο είχε πλημμυρίσει από τις καταιγίδες.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, έκανε έκκληση για βοήθεια στο Άργος, το οποίο τις προηγούμενες ώρες «πνίγηκε» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα, τόνισε πως το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάνοντας λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους-Μυκηνών.

dmcrunseyd529b2dd0df4c2

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, όπως την Κυπαρισσία, το Άργος, την Κόρινθο και το Κιάτο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Κυπαρισσίας η υπηρεσία επιχείρησε σε 13 αντλήσεις υδάτων και στην Κόρινθο σε 15 αντλήσεις υδάτων.

Στο Άργος η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 15 περιστατικά απεγκλωβισμού ατόμων που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους, από την άνοδο των υδάτων, ενώ παράλληλα επιχείρησαν σε 25 αντλήσεις.

ARGOS PLIMIRES10

Στο Κιάτο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν σε 30 αντλήσεις και έναν απεγκλωβισμό, ενώ στη Σπάρτη διενήργησαν 10 αντλήσεις υδάτων και σε έναν απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ένα αυτοκίνητο.

Στη Σπάρτη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ολοκληρωθεί οι επιχειρήσεις.

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στην Αττική

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Αττική, έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

Καθυστερήσεις παρουσιάζονται και στα δυο ρεύματα του Κηφισού, εξαιτίας τροχαίου στο ύψος των ΚΤΕΛ.

Κλειστή παραμένει έως και αυτή την ώρα η λεωφόρος Πεντέλης στο Μαρούσι, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί για τα οχήματα από το ύψος της Σαπφούς έως τη Διονυσίου Σολωμού.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός για κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί για την αποφυγή ατυχημάτων.

lqsjweozwi529b2dba751bb

Η πρόγνωση μέχρι και το Σάββατο

Την Τρίτη στα Βορειοδυτικά, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα στις βορειότερες περιοχές θα σταματήσουν σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τον βορρά προς το νότο, ενώ τη νύχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα έχουμε παγετό.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν νεφώσεις στην κεντρική και νότια Ελλάδα με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στις νοτιότερες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και τη νύχτα θα έχουμε παγετό, ενώ στα ηπειρωτικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Την Πέμπτη στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, ενώ βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ τη νύχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Το Σάββατο θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία πάντως δε θα σημειώσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλα προβλήματα από τη νεροποντή στο Άργος

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά των Τρικάλων (pics/vid)

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο