ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!

Δέκα νέα πρόσωπα καλούνται από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή στο πλαίσιο της έρευνας για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Όλα τα πρόσωπα προκύπτουν από την απολογία του πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου. Οι νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται οτι στο απολογητικό του υπόμνημα ο Παναγιώτης Ευσταθίου, που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ομολόγησε οτι έδωσε χρήματα σε μια σειρά από πρόσωπα, κυρίως στρατιωτικούς, χωρίς να χαρακτηρίζει τα χρήματα αυτά ως μίζες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του έχει πει πολύ περισσότερα. Μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία ήρε το συμβούλιο πλημμελειοδικών αφήνοντας ελεύθερο τον κατηγορούμενο με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Ο Π. Ευσταθίου παραδέχτηκε μόνο ότι έδωσε μίζα στον συγκατηγορούμενο του και ήδη προφυλακισμένο πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, τον οποίο κατηγόρησε για εκβιασμό.

Διαβάστε επίσης:

Απολογείται ο Π. Ευσταθίου για τα εξοπλιστικά

Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τα 7 εκατ. ευρώ που επέστρεψε ο Α. Κάντας

Επέστρεψε τα πρώτα 7 εκατ. ευρώ απο τις μίζες ο Α. Κάντας

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Παπαχρήστου

Διερευνά «αν και τι ήξερε ο Σημίτης» ο ανακριτής για τα εξοπλιστικά