ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τέλος ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Χωρίς τέλος ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Συνεχίζεται ο «χορός» των ρίχτερ στην Κεφαλονιά. Μετασεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.26 στην Κεφαλονιά.

Πρόκειται για τον δεύτερο μεγάλο μετασεισμό μέσα σε λίγες ώρες, καθώς είχε προηγηθεί το 4,4 Ρίχτερ, στις 21.21 το βράδυ της Πέμπτης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5χλμ.

Το βράδυ της Πέμπτης δυο νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο νησί. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ σημειώθηκε μετασεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρό του εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό του βάθος σε 5 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το νησί.

110e3d58f013b2a17c21698604ce1c68 XL

Νωρίτερα, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του αυτόματου συστήματος του Γεωδυναμικού Ινιστιτούτου, σημειώθηκε στις 20.05 στη Κεφαλονιά. Το επίκεντρο εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν φυσικά τεράστια ανησυχία στους καταταλαιπωρημένους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι εκτός από τις υλικές ζημιές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με το νερό, αφού η υδροδότηση έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό ούτε για να πλύνουν το πρόσωπό τους.

trof2039042342
SPITI

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Αυτό διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν και πρόσθεσε ότι θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατό με απάντηση.

Η συζήτηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR).

Συνδιοργανώνεται από την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται, σήμερα, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Το Newsbomb.gr στην Κεφαλονιά

Ο «Γολγοθάς» των κατοίκων της Κεφαλονιάς

Περιφέρεια Αττικής: 5 εκατ. ευρώ στην Κεφαλονιά

Χρήματα από την ΕΕ για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ζητά η Ελλάδα

ΚΕΔΕ: 2 εκατ. ευρώ για την Κεφαλονιά

Στο χορό των μετασεισμών η Κεφαλονιά (Φωτό& Βίντεο)

Κεδίκογλου: Κανένα λάθος στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά μετρά τις πληγές της

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Επαναλειτουργεί από αύριο το νοσοκομείο στο Ληξούρι

Κεφαλονιά: 5.000 οι άστεγοι - 600 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σε αντίσκηνα και λεωφορεία οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς

Επί ποδός για να αντιμετωπισθούν οι «πληγές» στην Κεφαλονιά