ΕΛΛΑΔΑ

Τρία μπλόκα αγροτών στην Πελοπόννησο

Τρία μπλόκα αγροτών στην Πελοπόννησο

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πελοπόννησο, οι οποίοι κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντι στις νέες εξαγγελίες που έγιναν από την κυβέρνηση, για τα φορολογικά μέτρα.


Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε η Πανλακωνική Κίνηση Αγροτών, έξω από τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας.

Την αγροτική κινητοποίηση χαιρέτισαν τόσο ο δήμος Ευρώτα, όσο και ο εμπορικός κόσμος, καθώς και εκπρόσωποι από διάφορα επαγγελματικά σωματεία της περιοχής.

Οι αγρότες της Λακωνίας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη για μια ώρα της εθνικής οδού Σπάρτης- Μονεμβασιάς, λίγο πριν τη γέφυρα του Βασιλοπόταμου, περίπου 2 χλμ πριν τη Σκάλα.

Στη συνέχεια έστησαν μπλόκο στον Βασιλοπόταμο. Στο σημείο βρίσκονται λίγα τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα παραταγμένα εκατέρωθεν της εθνικής οδού και αρκετά εντός του προαυλίου του ΑΣΕ Σκάλας.

trakter

«Δεν μας αγγίζουν οι νέες εξαγγελίες. Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε να πληρώνουμε φόρους, αλλά δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Θέλουμε διάλογο από μηδενική βάση και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πληρώνουμε φόρους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της Πανλακωνικής Κίνησης Στέλιος Σαρρής.

Ο κ. Σαρρής σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία στον αγροτικό κόσμο της Λακωνίας, κυρίως για τα φορολογικά μέτρα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και «δεν προχωρά» καμιά παραγωγή.

Στην Αργολίδα, αγροτοκτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ανυφίου πήγαν σήμερα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας και συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να παρέμβει στον ΟΓΑ, ώστε να υπάρξει ρύθμιση για τους αγρότες που έχουν απλήρωτες τις ασφαλιστικές τους εισφορές και είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι, αφού δεν μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας. Παράλληλα, οι αγρότες συζήτησαν και τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο τη μεταφορά των νερών από τις πηγές του Ανάβαλου.

Οι αγρότες της Αργολίδας έχουν προγραμματίσει για αύριο το πρωί συγκέντρωση και στη συνέχεια αυτοκινητοπορεία στους κεντρικούς δρόμους του Άργους.

Στη Μεσσηνία, αγρότες με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα από το Σουληνάρι και τους Γαργαλιάνους πήγαν το πρωί στην Πύλο, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, φωνάζοντας συνθήματα, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και στη συνέχεια επέστρεψαν στα χωριά τους.

Τέλος, μικρή δύναμη αγροτών παραμένει στο μπλόκο της εθνικής οδού Τρίπολης- Σπάρτης, στα όρια των δύο νομών στη θέση «Αρδάμη».

Διαβάστε επίσης:

Στα «όπλα» οι αγρότες – Έτοιμοι να κλείσουν δρόμους!