ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν Κούρδοι από την αντιτρομοκρατική

Συνελήφθησαν Κούρδοι από την αντιτρομοκρατική

Συνελήφθησαν πριν από λίγο από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα πρόκειται για Κούρδους οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και μάλιστα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C καθώς βρέθηκαν μπερέδες και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης στη γιάφκα.

Το ένα άτομο σύμφωνα με πληροφορίες είναι ηγετικό στέλεχος που τον αναζητούσαν ενώ όλα τα μέλη εμφανίζονταν σαν Γεωργιανοί.

2033025

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί ένα Καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι των 7,65 χιλιοστών, ένα πιστόλι Browning 7,65, ένα πιστόλι CZ, ένας σιγαστήρας, ένα υποπολυβόλο Scorpion 9 χιλιοστών Para, πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατινοδυναμίτιδα πέντε περίπου κιλών σε μασούρια και συσκευασίες, δύο χειροβομβίδες F1 πλήρεις, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερέδες με το έμβλημα της οργάνωσης DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.