ΕΛΛΑΔΑ

Λαγκαδάς: Πως μια δήθεν αγορά αυτοκινήτου κατέληξε σε… κλοπή!

Λαγκαδάς: Πως μια δήθεν αγορά αυτοκινήτου κατέληξε σε… κλοπή!

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, υπόθεση απάτης σε βάρος 32χρονου ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, το οποίο εκλάπη από τον υποψήφιο αγοραστή, λίγο πριν τη μεταβίβασή του.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με βάρος 23χρονου με τις κατηγορίες της απάτης και της κλοπής.

Προηγήθηκε καταγγελία του 32χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, σύμφωνα με την οποία, μεσημεριανές ώρες της 07-05-2014, κατά την έξοδό του από κατάστημα ΚΕΠ, όπου είχε μεταβεί με τον υποψήφιο αγοραστή, προκειμένου να εκδώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα και πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταβίβαση του οχήματος, διαπίστωσε ότι το προς πώληση αυτοκίνητο δε βρισκόταν στο σημείο που το είχε σταθμεύσει.

Ο υποψήφιος αγοραστής, τον ενημέρωσε ότι το αυτοκίνητο παρελήφθη από συνεργάτες του και αφού του κατέβαλε μέρος του χρηματικού αντιτίμου που είχαν συμφωνήσει, διεμήνυσε στο θύμα ότι το υπολειπόμενο ποσό θα του το παρέδιδε την επόμενη μέρα. Ζήτησε μάλιστα από τον 32χρονο να μεταβεί την επομένη σε μάντρα αυτοκινήτων που δήθεν διατηρούσε στην περιοχή του Καλοχωρίου, προκειμένου να διευθετήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Την απάτη σε βάρος του, το 32χρονο θύμα την αντιλήφθηκε όταν την 08-05-2014, διαπίστωσε ότι η μάντρα αυτοκινήτων που υποτίθεται ότι διατηρούσε ο δράστης ήταν ανύπαρκτη, ενώ το κινητό τηλέφωνο του υποψήφιου αγοραστή συνεχώς απενεργοποιημένο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: 41χρονος έταζε επιδοτήσεις και εξαπάτησε 16 άτομα!