ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Έρχονται καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Την αντίθεσή τους διατρανώνουν οι Σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων 121ου & 102ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 3 Ιουνίου και ώρα 7 - 9 το πρωί, οι σύλλογοι των δυο σχολείων προχωρούν σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος και την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στην πλατεία Γκύζη πραγματοποιούν συγκέντωση διαμαρτυρίας.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι:

«Οι νέες γενικευμένες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων που ήδη, αιφνιδιαστικά, δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 1329/τΒ΄/26-05-2014 αποτελούν ένα ακόμα σκαλοπάτι για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και της παιδείας που λαμβάνουν τα παιδιά μας.

Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί και τα σχολεία μας (102ο και 121ο) και με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στο ενιαίο πλέον σχολείο, θα λειτουργήσουν κατά τρόπο αδιανόητο και αντιπαιδαγωγικό τμήματα με 25 έως 27 μαθητές ανασύροντας στην μνήμη μας εικόνες από το 1960 και το 1970 που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.
Δυστυχώς, εδώ και ένα χρόνο είχε αποφασισθεί το σχέδιο των νέων γενικευμένων συγχωνεύσεων, αφού Υπουργείο και Δήμος Αθηναίων προσπαθούσαν να βρεθεί τρόπος υλοποίησης του σχεδίου κατάργησης σχολικών μονάδων με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος. Σ' αυτή την προσπάθεια η Δημοτική Αρχή αρχικά συγχώνευσε τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας σε μία και στη συνέχεια κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάργησή τους και εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους στα Κοινοτικά Συμβούλια, με στόχο να εξοβελίσει τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών και των Ενώσεων Γονέων. Επίσης σε σχετική δήλωση του δήμου στο διαμερισματικό συμβούλιο ενώ μας διαβεβαιώνει ότι δεν έχει συνηγορήσει θετικά στις συγχωνεύσεις των σχολείων προς το υπουργείο παιδείας, το υπουργείο μας λέει το ακριβώς αντίθετο και φυσικά κανείς δεν έχει να μας προσκομίσει εγγραφές αποφάσεις.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, έστω και εκ των υστέρων να προχωρήσει σε ανάκληση - ακύρωση των συγχωνεύσεων-καταργήσεων των σχολικών μονάδων της Αθήνας που συμπεριλαμβάνονται στο προαναφερόμενο ΦΕΚ, αφού αυτές αποφασίστηκαν κατά τρόπο πραξικοπηματικό παραβιάζοντας κατάφωρα θεμελιώδεις νομοθετικές διατάξεις (Ν. 1566), καθώς απουσιάζουν οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων θεσμοθετημένων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καλούμε όλους τους γονείς

1) Την Τρίτη 3 Ιουνίου και ώρα 7 - 9 το πρωί σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.
2) Την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στην πλατεία Γκύζη όπου μαζί με τους γονείς από όλα τα σχολεία της περιοχής που συγχωνεύονται θα εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας.
Αγαπητοί φίλες και φίλοι σε αυτές τις συγκεντρώσεις πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες.
Αγωνιζόμαστε ενωμένοι και απαιτούμε: Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!
Σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων 121ου & 102ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών».

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2014: Δεύτερη ημέρα με Βιολογία, Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2014: Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που τονώνουν τους μαθητές!

Πανελλήνιες 2014: Τα πάντα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Πανελλήνιες 2014: Στη Φυσική διαγωνίζονται αύριο οι υποψήφιοι

Πανελλαδικές 2014: Δείτε όλο το πρόγραμμα των μαθημάτων

Πανελλήνιες 2014 - ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταργήσουμε τις εξετάσεις

Πανελλήνιες 2014: Τα 12 περιζήτητα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ όπου αυξάνονται οι θέσεις εισαγωγής