ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επίθεση Τζωρτζάτου κατά Κουφοντίνα

Νέα επίθεση Τζωρτζάτου κατά Κουφοντίνα

Επίθεση με επιστολή του εξαπολύει ο κρατούμενος στον Κορυδαλλό, Βασίλης Τζωρτζάτος κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε κείμενο που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», ο Τζωρτζάτος επιτίθεται κατά του Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον ότι άφησε σκόπιμα ενοχοποιητικά στοιχεία στη γιάφκα της οργάνωσης με απώτερο σκοπό να συλληφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, αφού, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, είχε προϋπάρξει συμφωνία με τις διωκτικές αρχές.

Επίσης ισχυρίζεται ότι πλέον οι δηλώσεις που κάνει ο Κουφοντίνας είναι υπαγορευμένες από την αμερικανική υπηρεσία CIA.

«Η συμφωνία έγινε το αργότερο τον Αύγουστο του 2002, πριν παραδοθεί. Έγινε τουλάχιστον με τη CIA, το FBI, τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες και την ΕΥΠ. Η ανάληψη της ευθύνης δεν περιορίζεται στη Δίκη αλλά προεκτείνεται χρονικά και μετά απ' αυτήν. Επιτρέπει στη CIA να μιλάει σήμερα ως 17Ν μέσα απ' τη φωνή του, υπαγορεύοντάς του ό,τι επιθυμούν. Το θεωρούν σημαντικό για τον έλεγχο τής μετά τη 17Ν «τρομοκρατίας» στη χώρα, μαζί με κάποιες άλλες κινήσεις».

Ο Τζωρτζάτος που έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την ομάδα Κουφοντίνα στις φυλακές υποστηρίζει στο ίδιο κείμενο ότι δέχθηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του, και ότι για τον εκφοβίσουν επιχειρούν να τον βγάλουν ως «χαφιέ».

Μάλιστα, με αφορμή το βιβλίο που εξέδωσε πριν από λίγο καιρό ο Κουφοντίνας, ο Τζωρτζάτος υποστηρίζει ότι περιέχει πολλά ψέμματα , ενώ διηγείται σπαρταριστά περιστατικά από την κοινή δράση τους, με πιο χαρακτηριστικό ένα αυτοτραυματισμό του αρχιεκτελεστή της «17Ν», τον οποίο ο ίδιος εμφανίζει ως αποτέλεσμα μάχης με την Αστυνομία.

«Αυτός που πήγε στο σπίτι (Σ.Σ στη γιάφκα της οργάνωσης) το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ' αδειάσει, αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους...Τα σπίτια έπρεπε πάση θυσία να παραδοθούν γεμάτα. Επιβεβαιώνεται ο δημοσιογράφος που έγραψε πέρυσι ότι το κάστρο της 17Ν έπεσε κι αυτό από μέσα».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 21 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για πλαστογραφία