ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Συγγενείς στα δικαστήρια για διαθήκη 500.000 ευρώ!

Ηλεία: Συγγενείς στα δικαστήρια για διαθήκη 500.000 ευρώ!

Διαμάχη μεταξύ των συγγενών ενός 45χρονου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο πριν από μερικούς μήνες, έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, με «φόντο» τη διαθήκη βάσει της οποίας κατανέμονται τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος.

Ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς έχει κατατεθεί σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και έχει προσδιοριστεί για να συζητηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ξεπερνά τις 500.000 ευρώ!

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν το νήμα της ζωής του 45χρονου κόπηκε ξαφνικά, καθώς έπεσε θύμα τροχαίου με το αυτοκίνητό του επιστρέφοντας από επαγγελματικό ταξίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Πριν καλά καλά καταλαγιάσει ο πόνος και ξεπεραστεί το αρχικό σοκ για συγγενείς και φίλους, δύο μήνες μετά το τροχαίο κατατέθηκε σε Ειρηνοδικείο του Ηλειακού κάμπου η ιδιόγραφη διαθήκη του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με τη διαθήκη του ο 45χρονος, και με δεδομένο ότι δεν είχε αποκτήσει παιδιά, αφήνει τα περιουσιακά του στοιχεία που αποτελούνται από δύο επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες εκτάσεις και αγροτικά μηχανήματα, στη σύζυγό του καθώς και σε έναν ανιψιό του, γιο μίας εκ των αδελφών του. Η περιουσία του εκλιπόντος, που διανέμεται βάσει της διαθήκης, ξεπερνά τις 500.000 ευρώ!

Υποστηρίζουν ότι είναι πλαστή

Όταν οι υπόλοιποι συγγενείς του εκλιπόντος, και εν προκειμένω τα αδέλφια του, πληροφορήθηκαν εντελώς τυχαία την ύπαρξη διαθήκης, καθώς και το περιεχόμενο αυτής, άρχισαν να αμφισβητούν τη γνησιότητά της και να ψάχνουν για τη συγκέντρωση περαιτέρω στοιχείων, αφού θεωρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο θέμα.

Λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου, ο αδελφός και η αδελφή του εκλιπόντος προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και κατέθεσαν αγωγή, με την οποία ζητούν να αναγνωρισθεί ως άκυρη η συγκεκριμένη διαθήκη, γιατί υποστηρίζουν ότι είναι πλαστή! Γι' αυτό άλλωστε και ζητούν να διαταχθεί από το Δικαστήριο η διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης, που θα επικυρώσει τα όσα ισχυρίζονται.

Σε σημείο της αγωγής επισημαίνεται ότι η διαθήκη κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο και υποβλήθηκε και η σχετική αίτηση για τη δημοσίευσή της, από τη μητέρα του εκλιπόντος (και μητέρα των εναγόντων) η οποία τυγχάνει να είναι αγράμματη!

Ο αδελφός και η αδελφή που προχώρησαν στην αγωγή, υποστηρίζουν ότι η ιδιόγραφη διαθήκη είναι πλαστή και δεν έχει γραφεί ούτε υπογραφεί από τον αποβιώσαντα αδελφό τους και ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει τη βούλησή του.

Επισημαίνουν ότι στην ιδιόγραφη διαθήκη ο γραφικός χαρακτήρας είναι διαφορετικός από αυτόν του αδελφού τους και ότι μάλιστα το όνομά του έχει αναγραφεί λάθος και όχι με ένα συγκεκριμένο γράμμα που υπέγραφε ο 45χρονος.

Τονίζουν δε ότι ο αποβιώσαντας αδελφός τους ήταν νέος, απολύτως υγιής και υπερδραστήριος, κατά συνέπεια δεν είχε κανένα λόγο να γράψει τη διαθήκη του τέσσερις μόλις μήνες πριν το τροχαίο δυστύχημα που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Σε άλλο σημείο επισημαίνουν ότι ακόμη και εάν είχε γράψει ο ίδιος τη διαθήκη του, θα είχε συμπεριλάβει και τα δύο ακριβά αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του, αφού δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει ότι το ένα από αυτά θα καταστρεφόταν στο τροχαίο!

Και μήνυση

Τα αδέλφια του επιμένουν ότι είναι εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της περιουσίας του, γι' αυτό και ζητούν να κηρυχθεί άκυρη η διαθήκη.

Εκτός από την αγωγή άλλωστε, έχουν υποβάλει μήνυση από τα τέλη Απριλίου, σε βάρος των δύο εναγομένων και της μητέρας του ανιψιού τους (στην αδελφή τους δηλαδή), με την οποία υποστηρίζουν ότι η σύζυγος του εκλιπόντος, η μία αδελφή τους και ο ανιψιός τους, ήταν αυτοί που συνέταξαν την πλαστή διαθήκη.

Η αγωγή θα συζητηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης, ωστόσο μέχρι τότε οι συγγενείς που έχουν στραφεί στη Δικαιοσύνη, επισημαίνουν ότι θα κάνουν και άλλες αποκαλύψεις...

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης:

Ο ρόλος του 15χρονου στο καρτέλ ηρωίνης - Τι έγραφαν τα sms που φέρεται να έστειλε