ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη απάτη με φωτοβολταϊκά πάρκα

Απίστευτη απάτη με φωτοβολταϊκά πάρκα

Έστησαν ανώνυμη εταιρεία εισπράττοντας πάνω από 600.000 ευρώ συνολικά ως προκαταβολή από ανυποψίαστους πολίτες για έργα «φαντάσματα»

-Πώς έστησαν τη μεγάλη κομπίνα

Στο φως της δημοσιότητας έφερε η Ελληνική Αστυνομία, μία απίστευτη απάτη με φωτοβολταϊκά πάρκα, η οποία είχε στηθεί από έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας λογιστής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας παρουσιαζόταν ως εκπρόσωποι ανώνυμης εταιρείας, η οποία λειτουργούσε από το 2012 και αναλάμβανε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, εισπράττοντας από ιδιώτες μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα «υποτιθέμενα» έργα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά πάνω από 600.000 ευρώ.

Από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή που υπερβαίνει το 1.200.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν ήδη τρία άτομα

Ηδη στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται ένας 47χρονος, ένας 45χρονος και ένας 41χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε περιοχές της Κηφισιάς, της Αθήνας και του Μαρκόπουλου.

Την ίδια στιγμή, για την υπόθεση αναζητούνται ένας 44χρονος, ένας 54χρονος και ένας Ελληνας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος ήταν ο άνθρωπος που παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος της ανώνυμης εταιρείας.

Αναλυτικά, για το ελεγχόμενο διάστημα, από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

• μη έκδοση παραστατικών συνολικής αξίας 640.129 €,
• μη καταχώρηση παραστατικών……………… 166.341 €,
• μη απόδοση Φ.Π.Α…………………………….... 218.059 € και
• μη απόδοση φόρου εισοδήματος……………..181.963 €.

Επισημαίνεται ότι ως διοικούντες την εταιρεία εμφανίζονταν ανά διαφορετικές περιόδους όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός του 47χρονου, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες λογιστή.

Η «εταιρεία» είχε έδρα το Λονδίνο

Επίσης, όπως προέκυψε, τα γραφεία της εταιρείας είχαν διακόψει την λειτουργία τους, αιφνιδίως και απροειδοποίητα, ενώ παράλληλα είχε ενοικιαστεί άλλος επαγγελματικός χώρος στο Νέο Ψυχικό, σε διεύθυνση άγνωστη στους πελάτες της εταιρείας. Μοναδική μέτοχος της εταιρίας διακριβώθηκε ότι είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, με έδρα στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 13-06-2014 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη απάτη με γραφείο εύρεσης εργασίας-Πώς εξαπάτησαν εκατοντάδες ανέργους

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας έταζε χαμηλά ενοίκια και γινόταν καπνός!