ΕΛΛΑΔΑ

Λοβέρδος: Στις 11 Σεπτεμβρίου η έναρξη του σχολικού έτους

Λοβέρδος: Στις 11 Σεπτεμβρίου η έναρξη του σχολικού έτους

Στις 11 Σεπτεμβρίου και όχι μία εβδομάδα νωρίτερα –όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου- θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.


Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, «παγώνει» προς το παρόν το σχέδιο του προκατόχου του για αλλαγές στην έναρξη του σχολικού έτους και τις σχολικές αργίες.

Εξηγώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, γιατί άλλαξε την απόφαση για τον χρόνο έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «αποφασίσαμε να κρατήσουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα περσινά... Όταν παρέλαβα την περασμένη Τρίτη, το πρώτο θέμα που μου είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά τη διαθεσιμότητα, είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε, η νέα πολιτική ηγεσία, το πρόβλημα της καθυστέρησης έναν μήνα και πλέον της διενέργειας των μεταθέσεων, άρα πάει όλη η διαδικασία πίσω. Όταν καταφέρουμε να την τελειώσουμε και φτάσουμε στις αναπληρώσεις των κενών θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και υπερβολικά μεγαλύτερο αριθμό φέτος συνταξιοδοτήσεων».

Επίσης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η σελίδα θα γυρίσει αλλά όχι μέσα από παροχές χρημάτων που δεν υπάρχουν» και σημείωσε: «Δεν έχουμε λεφτά για να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς στον δημόσιο τομέα, δεν υπάρχουν αυτά. Παροχική πολιτική δεν μπορεί να γίνει».

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: Θα επανεξεταστεί η Τράπεζα Θεμάτων